Michael Mayo jazzének mesterkurzust tart a Magyar Zene Házában

2022. április 5.

A programot a Zeneakadémiával közösen rendezi meg az intézmény.

A kurzus időpontja:

2022. április 22. (péntek), 10.00–12.00

 

Helyszín:

Magyar Zene Háza, Előadóterem
(1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.)

 

A kurzuson a Zeneakadémia hallgatói aktívként díjtalanul vehetnek részt, előzetes regisztráció szükséges április 13. (szerda) 15 óráig Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Külsősök passzívként részt vehetnek a kurzuson, előzetesen regisztrálni a Magyar Zene Házánál lehet, további információk: magyarzenehaza.com

 

 

Akár az együttesével, akár egyedül lép fel a Los Angeles-i születésű Michael Mayo gyorsan besöpri a kritikai elismeréseket szerte a világon. Két sikeres zenész gyermekeként Mayo olyan művészek közelében nőtt fel, mint Diana Ross, Luther Vandross, az Earth Wind and Fire és Stevie Wonder. Ez a közelség segített Mayónak egy olyan zenei ösvény létrehozásában, amely az R&B, a soul és a jazz elemei köré épül, megalapozva zenei identitását jóval a színpadra lépése előtt. Mayo az elismert Thelonious Monk Institute of Jazz Performance-ba járt, ahol Wayne Shortertől és Herbie Hancocktól tanult. A jelenleg Brooklynban élő Mayo elismert nemzetközi előadó, akinek csúcspontjai közé tartozik a Fehér Házban, a Kennedy Centerben, a Renée Fleming’s American Voices Festivalon, valamint a Panama Jazz Festivalon való fellépés. Legutóbb Herbie Hancock, Jacob Collier, Kneebody, Gretchen Parlato, Josh Groban, Ben Wendel és Becca Stevens társaságában zenélt. Saját zenekara kiemelkedő volt a 2019-es Playboy Jazz Festivalon, az Atlanta Jazz Festivalon és a Monterey Jazz Festivalon. 2021. június 4-én jelent meg debütáló lemeze, a BONES, amelyet a Mack Avenue/Artistry Records kiadó, valamint a Grammy-díjas producer, Eli Wolf (Norah Jones, Al Green, The Roots) készített.

 

Az esemény az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Alapítványának támogatásával valósult meg.