Mikel Donazar klarinét mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2021. október 14.

A kurzus időpontjai, helyszínei:

2021. október 17. (vasárnap)
Főépület, Előadóterem

14.00–16.40: Mesterkurzus I. rész
16.40–17.00: Szünet
17.00–19.00: Mesterkurzus II. rész

 

2021. október 18. (hétfő)
Főépület, X. terem

9.00–11.40: Mesterkurzus III. rész
11.40–14.00: Ebédszünet
14.00–16.00: Mesterkurzus IV. rész

 

Részvételi lehetőségek és jelentkezés:

A kurzusra kizárólag a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium növendékei jelentkezhetnek passzív résztvevőnek a palfi.csaba[kukac]academy.liszt.hu e-mail címen.

 

Mikel Donazar a legfiatalabb spanyol generáció egyik legmeghatározóbb klarinétművésze. Hangszeres tanulmányait Venancio Rius, José Luis Estellés, Tony Pay, Yehuda Gilad és Harmen de Boer osztályában folytatta. Bachelor diplomáját a Musikene  Konzervatóriumban szerezte, ahol a klarinét mellett  karmesteri tanulmányokat is  folytatott. Mesterképzését a navarrai tartomány ösztöndíjával Hollandiában folytatta.  2013-ban szerzett diplomát a Conservatorium van Amsterdam intézményében, ahol elnyerte a Musici van  margen-ösztöndíjat is.

Klarinétművészként számos kamarazenei és zenekari zenei  fesztiválra kapott meghívást Svédországba, Hollandiába, Franciaországba  és Spanyolországba (Aurora, Berio Festival, Apeldoorn, Beyond Music, Quincena Musical stb.). Együttműködött a Beethoven zenéjére specializálódott  Le Concert Olympique zenekarral, mellyel Nyugat-Európan számos jelentősebb koncerttermében fellépett.  Professzor Donazar a tanítás mellett (Conservatorio Superior de Música de Navarra) klarinétosként és karmesterként különböző  kamarazenei  formációkban  és zenekarokban  folytat aktív előadói tevékenységet.