Nico Morelli mesterkurzust tart a Jazz Tanszéken

2023. április 12.

Az olasz zongorista-zeneszerzőt 2023. április 27-én látja vendégül a Zeneakadémia.

A kurzus témája:

The Interplay in Jazz Combos (from the DUO to QUARTET) and the personal composing approach

 

időpont:

2023. április 27. (csütörtök), 13.00

 

Helyszín:

Köztelek utcai épület, 114. terem

 

Részvételi lehetőségek:

A kurzust minden hangszeres (ritmusszekció és fúvósok) és énekes hallgatónak ajánljuk!

A kurzuson a Bartók Konzi és az egyetem hallgatói, oktatói vehetnek részt. Előzetes regisztráció szükséges Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen.

 

 

Az olasz származású, Franciaországban élő zongorista-zeneszerző a Tarantói Nemzeti Konzervatóriumban kapott klasszikus zongoraképzést, majd a Siena Jazz és a Bari Konzervatóriumban folytatta jazz tanulmányait Franco D’Andrea irányításával.

1998-ban költözött Párizsba, ahol generációja egyik legígéretesebb tehetségeként gyorsan bekerült a francia jazzszcéna körforgásába, azóta pedig rendszeresen ad koncerteket Párizsban, Franciaországban és neves európai fesztiválokon.

1999-ben megnyerte a milánói „Viva il Jazz” versenyét, ugyanebben az évben harmadik helyet ért el a Vanvei Nemzetközi Versenyen. 2000-ben a neves La Défense versenyen kapott második helyezést egyik kompozíciójáért.

Zenei megközelítése a klasszikus zenei örökség és a jazz fúziójára épül. Elsősorban Ravel, Debussy, Fauré, Albéniz és Bach művei inspirálták, de stílusában felfedezhető Bill Evans öröksége is, mindezek mellett dallamaiban és harmóniai megközelítésében markánsan észrevehető az olasz zenei hagyomány.

Már pályafutása elején olyan neves muzsikusokkal dolgozott együtt, mint Flavio Boltro, Enrico Rava, Paolo Fresu, Marc Johnson, Roberto Gatto, Bruno Tommaso, Roberto Ottaviano, Bob Mover, and Stefano D’Anna.