Pályázd magad! – A pályázatírás műhelytitkai a komolyzenei szférában

2021. szeptember 29.

Novemberben folytatódik a Zeneakadémia Karrieriroda művészmenedzsment-workshopsorozata.

Időpont: 2021. november 5. (péntek), 15.00–18.00 előadás

Ismerősen csenghet különböző eseményekről „a projekt a … pályázat részeként, ennek és ennek a szervezetnek támogatásával valósult meg”. De vajon hogyan lehet ezeket a pályázatokat megtalálni? Kik pályázhatnak? Milyen produkcióval lehet pályázni? És egyáltalán mit lehet nyerni egy pályázaton?

Műhelybeszélgetésünkön erre szeretnénk rálátást biztosítani, azaz egy zeneművész hogyan induljon el, ha pályázni szeretne.

A Zeneakadémia Karrierirodájának őszi művészmenedzsment-foglalkozásán a résztvevők megismerhetik, hogyan tudják saját maguk előteremteni a produkciójukhoz szükséges forrásokat. A workshopon megbeszéljük az alapfogalmakat, hogy mi a különbség a szponzoráció, a támogatás és a mecenatúra között, mikor érdemes pályáznunk és mikor nem. De beszélünk arról is, hogy hol találhatunk pályázatokat, hogyan álljunk neki a megírásnak, illetve kik és milyen elvek alapján döntenek egy beadvány sikeréről.

A foglalkozás vezetője Dr. Zongor Attila, karvezető, közgazdász, pályázatírási szakember, ezen belül is az oktatási és kulturális pályázatok szakértője. A Zeneakadémián és a Közgazdaságtudományi Egyetem diplomázott, utóbbi intézményben doktori fokozatot is szerzett, kutatási témája az Európai Unió kultúrafinanszírozási rendszere volt. Közel tíz évig a kultúráért felelős minisztérium és az EU közös pályázati tájékoztató irodáját vezette, az elmúlt tizenöt évben a KULTINDEX nevű pályázati tanácsadó cég igazgatója.

A workshopon aktív résztvevőként (kérdezek, hozzászólok, részt veszek vitában) vagy megfigyelőként (hallgatom az eseményeket) is részt lehet lenni. Kérésünk, hogy az aktív résztvevők a workshop során hangjukkal és kameraképükkel is csatlakozzanak.

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

A jelentkezési határidő: 2021. november 4. (csütörtök) éjfél

 

Jelentkezési lap a Zeneakadémia hallgatóinak:

Jelentkezési lap külsősöknek: