Patricia Barber jazzének mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2023. október 31.

A világhírű jazzének- és jazz-zongoraművésznő óráit november 8-án 11.00–13.00 között lehet megtekinteni a Zeneakadémia I. előadótermében.

Értesítjük az érdeklődőket, hogy Patricia Barber kurzusa elmarad.

Passzív részvételi feltételek:

A kurzus a Zeneakadémia és a Bartók Konzi minden hallgatója számára nyitott, a Zeneakadémia hallgatói kreditet kaphatnak a részvételért. Előzetes regisztráció szükséges Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen.

 

fotó: Jimmy Katz

 

A chicagói jazzelőadóművész fülledt hangulatot sugárzó énekhangjával és lenyűgöző zongorajátékával szerzett nemzetközi elismerést, és mára jelentős zeneszerzőnek is tekintik. Barber Chicagótól, Párizson át Oslóig a legkitűnőbb jazzklubok és fesztiválok vendége. „Kevés olyan előadó van a jazzben vagy azon kívül, aki olyan következetesen briliáns, mint Patricia Barber” – írta róla a Jazz Times. 

A kortárs jazz poétikus, különutas énekesnője, a melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal ötvöző Patrica Barber így nyilatkozott: „Dalszerző vagyok, ami nem azonos a költővel. A költészet szenvedély, vezetőm, ami mindig kéznél van és a legfőbb inspirációm. A zene nyelvével szemben a szavak mindenki számára elérhetőek. Akár a költészetet tanulmányozom, akár a zenét, közvetlenül az eredeti forrásból várom az útmutatást. Mivel a költészet zene, és a zene mágikus minőség, így a költészet is az.