Reikort Ildikó mesterkurzust tart a Jazz Tanszéken

2023. november 7.

A kurzus tematikája:

Innovatív zenepedagógia, ReikArt zenepedagógiai rendszer, zeneterápia
 

A kurzus időpontja:

2023. november 16. (csütörtök), 14.00–16.00

 

Helyszín:

Köztelek utcai épület, 114. terem

 

Részvételi feltételek:

A kurzus a Zeneakadémia és a Bartók Konzi minden hallgatója számára nyitott, a Zeneakadémia hallgatói kreditet kaphatnak a részvételért. Előzetes regisztráció szükséges Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen.

 

 

Mai világunkban egyre fontosabbá válik a zene hatásának mélyebb ismerete, amely a zenepedagógusok tanítási folyamatainak természetes részét képezi. Ezenkívül a speciális nevelési igényű tanulók száma is számottevő növekedést mutat, amelyben nagymértékben érintett a művészetoktatás is, így egyre fontosabbá válik, hogy a zenepedagógusok olyan pedagógiai modellekkel vértezzék fel magukat, amellyel a tanítási folyamatokat élményszerűbbé teszik.

A mesterkurzuson a zeneterápia és a pedagógia határterületét érintő dilemmákkal és innovatív pedagógiai irányzatokkal ismerkedhetnek meg a hallgatók. Rövid workshop keretén belül betekintést nyerhetnek a pedagógián belül alkalmazható zeneterápia részleteibe.

Az előadáson és beszélgetésen az elméleti háttér kerül megvilágításra, majd a kötetlen beszélgetésre, illetve a felmerülő kérdések és dilemmák megválaszolására is sor kerül.

Reikort Ildikó a Kalász Alapfokú Művészeti Iskola zene- és mesterpedagógusa, a Wesley János Lelkészképző Főiskola Komplex Művészetterapeutai szakirányán a zeneterapeuta tantárgy oktatója, a Magyar Zeneterápiás Egyesület elnökségi tagja.