Sebastian Bohren hegedű mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2023. február 17.

A Stradivari Quartet korábbi tagja és a Stretta Concerts művészeti vezetője március 1-én látogatja meg a Vonós Tanszéket.

A kurzus időpontja:

2023. március 1. (szerda), 17.15–20.15

 

Helyszín:

Zeneakadémia Főépület, XXIII. terem

 

Részvételi lehetőségek és jelentkezés:

A kurzusra az aktív résztvevőket a Vonós Tanszék osztja be.

Passzívként kizárólag a Zeneakadémia és a Bartók Konzervatórium hallgatói és oktatói vehetnek részt!
Előzetes regisztrációra csak a Bartók Konzervatórium hallgatóinak és oktatóinak van szüksége a lejjebb található űrlapon. A kurzuson való részvételről kérés esetén igazolást állítunk ki.
Jelentkezési határidő: 2023. február 27. (hétfő), 11.00

 

fotó: Marco Borggreve

 

Sebastian Bohren svájci hegedűművész Robert Zimansky-nál és Zakhar Bronnál végezte tanulmányait a Zürichi Művészeti Egyetemen, majd Igor Karskónál a Musikhochschule Luzernben és Ingolf Turbannál tanult a Müncheni Zene- és Előadóművészeti Egyetemen. Olyan neves tanárok mesterkurzusain vett részt, mint Shmuel Ashkenazi, Thomas Brandis, Giuliano Carmignola, Ana Chumachenco és Dmitrij Szitkoveckij. Fiatal kora ellenére már nagy nemzetközi karriert futott be, kamarazenészként és szólistaként is a legkiemelkedőbb koncerttermek vendége. 2022-ben a Swiss Violin School Foundation „Golden Bow” díjjal tüntette ki Bohrent, amelyet előtte olyan illusztris művészek vehettek át, mint Thomas Zehetmair, Tabea Zimmermann, Patricia Kopatchinskaja, Kim Kashkashian, Isabelle van Keulen, Thomas Demenga és Leonidas Kavakos. Elhivatott kamarazenészként a Stradivari Quartet tagja volt 2020-ig, valamint olyan művészek állandó partnere, mint Dmitrij Szitkoveckij, Antoine Tamestit, Thomas és Patrick Demenga, Reto Bieri. Szólistaként neves karmesterek, többek közt Cristian Macelaru, Andrew Manze, James Gaffigan, Heinz Holliger, Michael Sanderling, Marc Minkowski és Takács-Nagy Gábor irányítása mellett játszott. Sebastian Bohren a bruggi Stretta Concerts művészeti vezetője. Giovanni Battista Guadagnini 1761-ben készített „Ex-Wanamaker-Hart” mesterhegedűjén játszik.

 

Passzív jelentkezés:

 

A kurzus a Zeneakadémia, valamint az Anima Musicae Kamarazenekar közös szervezésében jön létre.

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.