Simon Van Holen fagott és kontrafagott workshopot tart a Zeneakadémián

2020. március 9.

Ezúton értesítünk minden érdeklődőt, hogy Simon Van Holen mesterkurzusa elmarad!

Időpontok:

2020. március 13. (péntek), 9.00–13.30

2020. március 14. (szombat), 9.00–13.00 és 14.00–18.00

 

Helyszín:

Zeneakadémia főépület, X. terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

Részvételi lehetőségek és jelentkezés:

Aktív résztvevők:

  • A kurzusra aktív hallgatóként csak a Zeneakadémia fagott szakos hallgatói jelentkezhetnek közvetlenül Lakatos György tanszékvezető úrnál.

Passzív résztvevők:

  • A kurzusra passzív hallgatóként várjuk a zenei szakközépiskolák tanulóit.
  • A passzív részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni e-mailben lehet Freytag Orsolyánál a freytag.orsolya[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen a szakközépiskola nevének megadásával. Regisztráció határideje: 2020. március 12. (csütörtök), 12 óra
  • Az épületbe való belépés regisztrációhoz kötött, a nem regisztrálókat vagy határidő után jelentkezőket nem tudjuk beengedni.
  • A kurzusról az Egyetem nem állít ki igazolást passzív részvevők számára.

 

 

Simon Van Holen a Royal Concertgebouw zenekarának szóló kontrafagott-játékosa rendkívül gazdag pályafutást tudhat magáénak: előadóművészeti tevékenysége mellett számos felvételt készít, illetve több egyetemen tanít.

A Royal Concertgebouw zenekara mellett fellépett a Berlini Filharmonikusokkal, a Luzerni Fesztiválzenekarral, a zürichi Tonhalle zenekarával és a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarával, illetve rendszeresen fellép szólistaként Európában és Ázsiában.

A belgiumi születésű Van Holen 8 éves korában kezdett fagottozni és 2003-ban nyert felvétel a hágai Királyi Zeneakadémiára, ahol be is fejezte tanulmányait, majd 2010-ben pedig a düsseldorfi Robert Schumann Zeneakadémián folytatta a tanulást, ahol Gustavo Núñez tanítványaként kitüntetéssel végzett. Később Brian Pollard, Klaus Thunemann, Dag Jensen, Stefan Schweigert, Sergio Azzolini és Marion Reinhard kurzusain csiszolta tudását.

Zenekari karrierje még tanulmányai befejezése előtt elkezdődött: tagja volt az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának, a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarnak. Később játszott a Rotterdami és a Malajziai Filharmonikus Zenekarban, a Roueni Opera zenekarában és Norrköpingi Szimfonikus Zenekarban. Még egyetemistaként, 2007-ben nyerte el a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar ún. „akadémiai pozícióját”, majd később az együttes szóló-kontrafagott játékosa lett.

Zenekari és kamarazenei karrierje mellett Simon Van Holen a Conservatorium van Amsterdam fagott- és kontrafagott-tanára, emellett rendszeresen ad mesterkurzusokat szerte a világban. 2017 októbere óta a kölni Hochschule für Musik kontrafagott-tanára.