Stephen Parham-Connolly mesterkurzust tart a Zeneakadémián

2020. február 5.

A kurzus résztvevői betekintést nyerhetnek az angol-amerikai kórusrepertoár színes világába.

A kurzus helyszíne:

Zeneakadémia Főépület, Kupolaterem

 

A kurzus nyelve:

angol

 

A kurzus nyitott, de a BA zenekar- és kórusvezető, a MA kóruskarnagy, továbbá a kóruskarnagy osztatlan tanárszakos hallgatók számára a részvétel kötelező.

Más szakos hallgatók számára előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni Károlyfalvi Krisztinánál lehet, legkésőbb február 17. (hétfő) 12 óráig a karolyfalvi.krisztina[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

 

A mesterkurzus időbeosztása:

2020. február 19. (szerda)

  • 9.00-12.00: Mesterkurzus
  • 14.00-17.00: Mesterkurzus
  • 18.00-20.00: Műhelymunka énekegyüttesekkel

2020. február 20. (csütörtök)

  • 9.00-12.00: Mesterkurzus
  • 14.00-17.00: Mesterkurzus

 

A műhelymunkában részt vevő énekegyüttesek:

  • Capella Silentium (művészeti vezető: Terray Boglárka és Mészáros Mátyás)
  • Discantus Énekegyüttes (művészeti vezető: Mészáros Péter)
  • Gemma Énekegyüttes (művészeti vezető: Tóth Márton)

 

Stephen Parham-Connolly (1966– ) a londoni Guildhall School of Music and Dramán szerzett énekesi diplomát. 1987-től 2010-ig volt a King’s Singers énekegyüttes basszus énekese és társvezetője. E majd negyedszázad alatt évente 120 koncertet adott a világ minden táján, több tucat lemezt készített többek közt az EMI, a BMG Records, a Signum Records és a Sony kiadóknál, melyekkel számos díjat nyert, köztük  három Grammy-jelölést és egy Grammy-díjat. A King’s Singersben eltöltött 23 év után 6 évig a Cheltenham Ladies' College Vokális Tanulmányok tanszékének vezetője volt. Állandó meghívottja a Lipcsei Nemzetközi A Cappella Fesztivál és verseny mesterkurzusainak, ahol gyakran egyúttal a zsűri elnöke is. Ugyancsak állandó meghívottja az Európai Nagydíj Kórusversenynek, valamint a BBC Az Év Kórusa Versenyének. 2008-ban megalapította a Nemzetközi A Cappella Iskolát (IAS), melynek igazgatójaként lehetősége van megosztani az a cappella énekléshez fűződő tudását és szenvedélyét. Stephen Parham-Connolly rendszeresen tart mesterkurzusokat és vállal coach feladatokat  énekegyüttesek és kórusok mellett is.