Valentin Ceccaldi mesterkurzust tart a BMC-ben

2024. február 1.

A kurzus címe:

A szabad improvizáció felfedezése

 

Időpont:

2024. február 6. (kedd), 11:00

 

Helyszín:

Budapest Music Center, II. emeleti Sarokterem

(1093 Budapest, Mátyás utca 8.)

 

Az eseményen a Zeneakadémia és a Bartók Konzi hallgatói vehetnek részt, előzetes regisztráció szükséges Borzi Andreánál a borzi.andrea[kukac]zeneakademia.hu e-mail-címen.

A Zeneakadémia hallgatói a kurzuson való részvételért kreditet kaphatnak, a 4 kredites Mesterkurzus tantárgyat kérjük, hogy Bacsó Kristóf tanár úrnál vegyék fel (tantárgyfelvételi időszak utáni jelentkezés esetén kérjük jelezze az e-mailben tantárgyfelvételi szándékát).

 

 

A csellista Valentin Ceccaldi a francia jazz harmincas generációjának jelenleg egyik legkiemelkedőbb művésze. Olyan meghatározó zenekarokban játszik, mint a Théo Ceccaldi Trio, a Kutu, a Papier Ciseau (Émile Parisiennel), a Darrifourcq/Hermia/Ceccaldi-formáció, illetve a Bonbon Flamme. A BMC kiadóval való együttműködése során további három zenekarral vett fel lemezt: a Qöölp és a L'Arbre Rouge zenekarok kiadványait követően, legutóbb a Leila Martiallal rögzített duó albumot.

A csellista rendkívül széles zenei horizontja a kortárs jazztől, az improvizáción át a klasszikus zenéig terjed.

Február 6-án a hangsúly önmagunk megismerésén és az érzéseink kifejezésén lesz a szabad improvizáción keresztül. Emellett a hallgatók az interakció és az azonnali komponálás témaköreiben is elmélyülhetnek.

A mesterkurzus a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg.