Zeneipar 3.0 – Bach-tól az Instagramig

2021. március 11.

A Zeneakadémia Karrieriroda művészetmenedzsment workshopja

 

Kinek szerencse, kinek nem, hogy részesei lehetünk a zeneipar forradalmi átalakulásának. Az online térbe kényszerült koncertezés keresi a helyét, formáit, új közönségét. Új dimenzió és egyben új kihívás nyílt meg a zenei élet szereplői előtt, eltűntek a határok, a digitális tér egyetlen hatalmas piacot jelent, melyen olyanok is megjelenhetnek, akik eddig erről nem is álmodhattak, új karrier lehetőségek nyílnak, aki viszont nem, vagy nem jól él a lehetőséggel, az hátrányba is kerülhet. 

Hogyan tájékozódjunk a digitális térben és használjuk ki a lehetőségeit? Elég-e nagyon jól játszani a kamera előtt, vagy kell-e ennél több, és ha igen, akkor mi az?  Változik-e majd a klasszikus zene közönsége, előadásmódja, amikor újra nyílnak a koncerttermek? Ezekről a kérdésekről is szó lesz a Zeneakadémia Karrieriroda következő workshopján. 

 

Időpont: 2021. március 26. (péntek), 15:00-19:00

A workshopot online tartjuk meg.

 

Előadók:

Kolesár Krisztián – marketing vezető (Budapesti Fesztiválzenekar, Philharmonie Luxembourg), jelenleg szabadúszó tanácsadó
Böröcz Balázs – A Pilvax Films és a Pilvax Studio klasszikus zenére szakosodott produkciós brandek alapítója és vezetője

Moderátor: Szálka Zsuzsanna

 

A workshop menete:

15:00-15:10 – bejelentkezés, keretek, szabályok és a napi program ismertetése

15:10-16:30 – A komolyzenei élet átalakulása: koncerttermektől a digitális térig 

Gyors áttekintés a komolyzene-ipar és a zenei marketing jelenlegi helyzetéről COVID előtt és alatt, muzsikusok és kisebb együttesek szemszögéből. Hogy változott a helyzet, ki használta ki jól és ki kevésbé jól. Mi lesz COVID után? Hogy lovagoljuk meg a digitális hullámot, kinek és miért éri meg? Hova nyúljunk ha úgy érezzük belevágunk?

16:30-16:40 – szünet

16:40-17:20 – A kreatív tartalom vizuális megjelenése

Hogyan induljunk el zenészként a vizuális tartalomgyártás útján? Milyen együttműködési lehetőségek vannak és hogy lehet költséget megtakarítani? Hogy készítsünk tartalmat saját eszközökkel, és miként dolgozzunk együtt egy videós stábbal? Mire figyeljünk a filmek kommunikációja során? 

17:20-17:45 – előadásokkal kapcsolatos kérdések megbeszélése 

17:45-18:00 – workshop lezárás

18:00-19:00 – egyéni és kiscsoportos konzultációk

 

Jelentkezés:

A workshopra bárki jelentkezhet, akár külsős érdeklődőként is.

A résztvevők száma limitált, a jelentkezésnél előnyt élveznek a Zeneakadémia hallgatói.

A Zeneakadémia hallgatói a workshopon való részvételt mesterkurzusként, 4 kreditért elszámolhatják.

Jelentkezni az alábbi online űrlap kitöltésével lehet.

Jelentkezési határidő: 2021. március 24. éjfél

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a workshop jelentkezését az online platform létszámkorlátja miatt lezártuk. Szíves megértésüket köszönjük.

A következő workshop áprilisban várható.