Kodály módszere zseniális. … Minden jó zenélés az énekhangnál kezdődik.

Solti György

Az egyetem épületeinek gyakorlási rendje

Az egyetem összes épületére vonatkozó általános nyitvatartási rend ITT olvasható!

 

Liszt Ferenc téri főépület

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

A főépületben a zongora, orgona, hárfa, gordon, tuba, ütő, cimbalom tanszak hallgatóinak főtárgy gyakorlása engedélyezett a kijelölt szaktantermekben, a tanórákon kívüli időszakokban. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat zárt állapotban kell tartani.

 

Ligeti György épület

1077 Budapest, Wesselényi utca 52.

A Ligeti épületben 28 darab gyakorlás céljára kialakított terem található, az épület 3. emeletén. A gyakorláshoz időpontot foglalni az online rendszeren keresztül lehetséges:

gyakorlas.lisztakademia.hu

A gyakorlótermek használatáról bővebb információ ITT olvasható!

Az alagsori és földszinti tantermekben a tanórákon kívüli időszakokban lehet gyakorolni.

 

Régi Zeneakadémia

1064 Budapest, Vörösmarty utca 35.

A Régi Zeneakadémián a 3. emeleten lévő tantermekben a tanórákon kívüli időszakokban lehet gyakorolni. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat zárt állapotban kell tartani. A kijelölt szaktantermekben (egyházzene, csembaló) csak az adott tanszak hallgatói gyakorolhatnak, a portára leadott névsor alapján. Az orgona tanszak hallgatóinak gyakorlási rendje az általánostól eltér, erről bővebben a fenti általános nyitvatartási rendben lehet olvasni.

 

Semmelweis utcai épület

1052 Budapest, Semmelweis utca 12.

Az épület termeiben a tanórákon kívüli időszakokban lehet gyakorolni. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat zárt állapotban kell tartani. A Népzene Tanszék termeit – a 2. és 114. termek kivételével – klasszikus hangszeresek is használhatják azon időpontokban, amikor nem órarend szerinti tanítás van, és nem a Népzene Tanszék hallgatói gyakorolnak a teremben. A többi kijelölt szaktanteremben (pl. kürt, fagott) csak az adott tanszak hallgatói gyakorolhatnak, a portára leadott névsor alapján.

 

Köztelek utcai épület

1092 Budapest, Köztelek utca 8.

A Köztelek utcai épületben a Jazz Tanszék hallgatói gyakorolhatnak az Egyetem által bérelt termekben, a tanítási órák idején kívül. A Jazz Tanszék az Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola saját nyitvatartási rendjéhez igazodva tart nyitva. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat csukva kell tartani.