A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Az egyetem épületeinek gyakorlási rendje

Az egyetem összes épületére vonatkozó általános nyitvatartási rend itt olvasható!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a járványhelyzet miatt jelenleg a 17/2021. (IX. 21.) sz. Rektori és Kancellári Utasításban található nyitvatartási rend van érvényben.
Zongorista hallgatók számára a 2/2021. rektori körlevél is érvényben van.

 

Liszt Ferenc téri főépület

1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

A főépületben a zongora, orgona, hárfa, gordon, tuba, ütő, cimbalom tanszak hallgatóinak főtárgy gyakorlása engedélyezett a kijelölt szaktantermekben, a tanórákon kívüli időszakokban. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat zárt állapotban kell tartani.

 

Ligeti György épület

1077 Budapest, Wesselényi utca 52.

A Ligeti épületben 28 darab gyakorlás céljára kialakított terem található, az épület 3. emeletén. A gyakorláshoz időpontot foglalni az online rendszeren keresztül lehetséges:

gyakorlas.lisztakademia.hu

A gyakorlótermek használatáról bővebb információ ITT olvasható!

Az alagsori és földszinti tantermekben a tanórákon kívüli időszakokban lehet gyakorolni.

 

Régi Zeneakadémia

1064 Budapest, Vörösmarty utca 35.

A Régi Zeneakadémián a 3. emeleten lévő tantermekben a tanórákon kívüli időszakokban lehet gyakorolni. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat zárt állapotban kell tartani. A kijelölt szaktantermekben (egyházzene, csembaló) csak az adott tanszak hallgatói gyakorolhatnak, a portára leadott névsor alapján. Az orgona tanszak hallgatóinak gyakorlási rendje az általánostól eltér, erről bővebben a fenti általános nyitvatartási rendben lehet olvasni.

 

Semmelweis utcai épület

1052 Budapest, Semmelweis utca 12.

Az épület termeiben a tanórákon kívüli időszakokban lehet gyakorolni. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat zárt állapotban kell tartani. A Népzene Tanszék termeit – a 2. és 114. termek kivételével – klasszikus hangszeresek is használhatják azon időpontokban, amikor nem órarend szerinti tanítás van, és nem a Népzene Tanszék hallgatói gyakorolnak a teremben. A többi kijelölt szaktanteremben (pl. kürt, fagott) csak az adott tanszak hallgatói gyakorolhatnak, a portára leadott névsor alapján.

 

Köztelek utcai épület

1092 Budapest, Köztelek utca 8.

A Köztelek utcai épületben a Jazz Tanszék hallgatói gyakorolhatnak az Egyetem által bérelt termekben, a tanítási órák idején kívül. A Jazz Tanszék az Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola saját nyitvatartási rendjéhez igazodva tart nyitva. A gyakorlás ideje alatt az ablakokat csukva kell tartani.