Fokozatosan emelni kell a zeneművészet megértésének, kultiválásának és gyakorlatának színvonalát. Ez a feladat főképp az új Akadémiára hárul.

Liszt Augusz Antalhoz

Órarend 2020/21

Tisztelt Oktatók és Hallgatók!

Adatvédelmi okok miatt az egyetemi órarendek csak hitelesítés után tekinthetőek meg, az órarend ide kattintva érhető el. Az Órarendek lekérdezése menüpontra kattintva a hitelesítő adatokhoz mindenkinek az ETR/Neptun kódját és a tanulmányi rendszerbe történő belépéshez használt jelszavát kell megadnia.

A tanári órabeosztások is ezen az oldalon érhetők el, a menüpontban az 'Órabeosztások'-ra kattintva.

 

FIGYELEM!

 

A járványügyi készültségi helyzetben elsődlegesen a jelenléti oktatási formát alkalmazza az Egyetem az alábbi eltérésekkel:

 

1.) Távolléti oktatásban, online oktatási rendben – lehetőség szerint élőben, a megfelelő interaktivitást biztosítva – kerülnek megtartásra:

a) a nagycsoportos órák (10 fő fölött),
b) a nem főtárgyas szolfézs- és zeneelmélet órák.

 

2.) A kamaraórák megtartása jelenléti oktatási formában legfeljebb 4 fő hallgató + legfeljebb 2 fő oktató részvételével engedélyezett.

 

3.) További intézkedésig jelenléti oktatási formában zajlik a következő tárgyak oktatása:

a) a Zenetudományi és a Karmester és Karvezető Tanszék csoportos főtárgy órái,
b) a Szimfonikus zenekar,
c) a Vonószenekar,
d) a Kórus, Diplomakórus, Kargyakorlat,
e) a Fúvósegyüttes, Fúvósötös, Rézfúvós ensemble,
f) a Big band.

 

Az órarendet napi beosztással terveztük, tehát sok tárgyat úgy találnak meg, hogy konkrét terembe és időpontra lett beosztva, de a mostani járvány helyzetre már eldőlt, hogy csak online lesz. Kérjük, ezért vegyék figyelembe a fentebbi tudnivalókat.

Amennyiben egy tantárgyat nem találnak, úgy lehetséges, hogy az nem indul, vagy az oktatójuk még nem véglegesítette az időpontját. Ebben a félévben például nem lesz Társhangszer tantárgy. A szabadon választható órák száma is jelentősen csökken.

Kérjük, hogy esetleges pontosabb információkért forduljanak a tantárgyat oktatóhoz, konzultáljanak vele, hogy online vagy élőben kívánja-e az órát tartani.

 

 

Oktatási és Tanulmányi Osztály