Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája, Debrecen

2021. június 1.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara és a Conservatory Alapítvány huszadik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját 2021. augusztus 5–17. között szakközépiskolás növendékek, főiskolások, egyetemi hallgatók és fiatal zenetanárok számára. Az Akadémia helyszíne Debrecen kiemelt turisztikai területén, a Nagyerdő szomszédságában, az Egyetemváros területén található. A tábor végén a résztvevők oklevelet kapnak a kurzusok teljesítéséről és a szerzett kreditekről.

A különböző hangszeres és énekes mesterkurzusok időpontjáról és a mesterkurzust tartó professzorokról a nyári akadémia honlapján és Facebook-oldalán található bővebb tájékoztatás.

A rendezvény keretein belül a megszokott mesterkurzusok mellett szervezik meg a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar zenekari táborát Vásáry Tamás zongoraművész, karmester irányításával, amelyet követően az együttes nyilvános hangversenyeket ad. Betanító karmester: Bolyky Zoltán és Daru Andrea. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar része az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának. A próbák után a zenekari tagok részére lehetőség nyílik egyéni mesterkurzusokon is fejleszteni szakmai tudásukat, amelyekre külön kell jelentkezni. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hangversenyei az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának programját képezik, amelyekről a Debreceni Egyetem videofelvételt és fotósorozatot készít, továbbá az eseményt online közvetíti.

A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar hangversenyei:

2021. augusztus 16. 19.30 óra Pesti Vigadó, Budapest
2021. augusztus 17. 19.30 óra Kossuth tér, Debrecen (esőhelyszín: Kölcsey Központ)

Műsor:

Grieg: Peer Gynt – 1. szvit, op. 46
Vezényel: Bolyky Zoltán

Kodály: Háry János – szvit
Beethoven: 7. (A-dúr) szimfónia, op. 92
Vezényel: Vásáry Tamás