Az Akadémián eltöltött idő alatt tanultam meg a fegyelem és a kemény munka alapjait, melynek aztán egész életemben hasznát vettem.

Solti György

A Tempus Közalapítvány új államközi ösztöndíjat hirdet

2022. december 5.

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2023/2024-es tanévre szóló új pályázati felhívását kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú kutatói tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében.

Pályázhatnak magyar állampolgárságú alap-, mester és doktori szintű egyetemi, főiskolai hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársai, valamint különféle művészeti ágak képviselői. Az elérhető ösztöndíjtípusok köre és a juttatások mértéke célországtól függően változik.

Bővebb információ a pályázati felhívásokról ITT található.

A pár hónapos kutatói tanulmányutakat biztosító bécsi Collegium Hungaricumra és a világ bármely országába irányuló Magyar Állami Eötvös Ösztöndíjra is megnyílt a pályázási lehetőség, melyek iránt főként doktori hallgatók, oktatók, kutatók, végzett szakemberek érdeklődhetnek.

Bővebb információ elérhető az alábbi honlapokon:

 

Pályázat benyújtási határidők:

  • Államközi Ösztöndíjak – külföldi tanulmányút: 2023. január 12.
  • Államközi Ösztöndíjak – nyári egyetem, részképzés és teljes képzés: 2023. február 9.
  • Collegium Hungaricum: 2023. február 9.
  • Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj: 2023. március 2.

 

A fenti pályázatokat kizárólag a TKA online pályázati felületén, a scholarship.hu oldalon lehet benyújtani.

További információk a bilateral[kukac]tpf.hu címen kaphatók.