A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

Bank of China ösztöndíj felhívás a 2021/2022-es tanévre

2021. november 19.

A Bank of China, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a kiemelkedően tehetséges magyar és külföldi hallgatók részére tanulmányi előmenetelük elősegítése céljából közös ösztöndíj pályázatot hirdet.

 

Kik pályázhatnak?

Az ösztöndíjra bármely hallgató pályázhat, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hangszeres és énekes előadóművészeti szakok valamelyikén BA, MA, TMA vagy osztatlan képzésben vesz részt. Az ösztöndíj az alábbi célokra fordítható: tandíj, megélhetési költség, hangszer vagy hangszertok vásárlás, illetve bármilyen olyan költség, amelyik az egyetemi tanulmányokkal összefüggésben felmerülhet.

 

Az ösztöndíj összege:

A 2021/22-es tanévre szóló ösztöndíj mértéke fejenként 600 000 Ft.

 

Jelentkezés:

A pályázathoz ANGOL nyelven kell adatlapot kitölteni, mely alább érhető el.

 

A pályázat leadásának határideje:

2021. december 8. (szerda) éjfél
meghosszabbítva 2021. december 12. (vasárnap) éjfélig!

 

A pályázat elbírálásának folyamata:

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Körének képviselői a beérkezett pályázatokat előszűrésnek vetik alá és 20 szólista hallgatót ajánlanak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre és a Bank of China képviselőiből álló Ösztöndíjbizottság figyelmébe.

Ez a grémium választja ki azt a 10 hallgatót, aki ösztöndíjban részesül. A bizottság által kiválasztott hallgatók nevét 2022. január 17-ig hozzuk nyilvánosságra.

Értesítjük a Bank of China ösztöndíjra pályázókat, hogy a járványügyi helyzeten felül a bankban jelenleg zajló szerkezeti átalakítások miatt a nyertesek kiválasztását sajnos ismételten, ezúttal határozatlan időre el kell halasztanunk.

A nyertes pályázók az általuk megadott e-mail címen kapnak értesítést.

 

A nyertesek kötelezettségei:

Az ösztöndíj nyerteseinek lehetőség szerint fel kell lépni a Bank of China ösztöndíj-gálán, illetve a tanév végén kötelesek angol nyelvű írásbeli beszámolót benyújtani a Zeneakadémia Nemzetközi és Intézményfejlesztési Osztály felé az ösztöndíj felhasználásáról.

 

További információ:

Kálmándy Zita, e-mail: kalmandy.zita[kukac]zeneakademia.hu