A legkisebbeknek sincs megtiltva, hogy nagy dolgokról álmodjanak, sőt törekedjenek is nagy dolgokra – szerényen, képességeikhez mérten.

Liszt Augusz Antalnak

CEEPUS Freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak a 2020/21. tanév őszi félévére

2020. július 14.

A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, az intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló hónapkeret erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

A 2020/2021-es tanév őszi félévére a rendkívüli helyzetre való tekintettel szinte az összes CEEPUS tagország megnyitotta ezt a lehetőséget.

Jelentkezési határidő: 2020. november 30.

 

Kiutazási lehetőség oktatóknak és hallgatóknak

Célországok lehetnek:

Albánia, Ausztria*, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Koszovó, Lengyelország*, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

*Ausztria és Lengyelország esetében kérjük, előzetesen tájékozódjanak a fogadó ország nemzeti irodájánál.

 

Figyelem!

A pályázás és – nyertes pályázat esetén – a kiutazás előtt a pályázó felelőssége az adott célország beutazási rendelkezéseinek és a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedéseknek, valamint a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek ismerete, illetve a fogadó intézmény fogadókészségének egyeztetése.

 

A hazai hallgatók és oktatók számára szóló pályázati felhívás IDE KATTINTVA érhető el.

A pályázatokat kizárólag online lehet feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.

 

Hallgatók és oktatók fogadása más országból

Magyarországra bármely CEEPUS tagországból benyújtható hallgatói vagy oktatói pályázat a mindenkor hatályos beutazási korlátozások figyelembevételével.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Magyarország az őszi félévben 50 hónap (40 hallgatói, 10 oktatói) erejéig tud freemover ösztöndíjasokat fogadni.

Amennyiben bejövő hallgatót vagy oktatót fogadnának CEEPUS tagországbeli intézménytől, kérjük, hogy az angol nyelvű felhívást továbbítsák a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé.

 

További információ

A CEEPUS programról bővebben a fenti linkeken és ITT lehet olvasni.

Kérdés esetén a ceepus[kukac]tpf.hu e-mail címen lehet érdeklődni.