A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Cserediákösztöndíj-lehetőség Dél-Koreába a 2022/23. tavaszi félévre

2022. április 6.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a dél-koreai Seoul National University, College of Music cserediákösztöndíj-lehetőséget hirdet egy félévre.

A félévet meg lehet kezdeni 2023 tavaszától.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezői diákjai pályázhatnak.

FONTOS! Az ösztöndíj egy pályázat kertében valósul meg. A pályázat két fordulós és nem garantált a sikeres végeredmény. Az első fordulóban kiválasztásra kerül az egyetemről jelentkező diák és utána a második fordulóban az ösztöndíjat kezelő koreai alapítvány vizsgálja meg a beérkező diákok jelentkezési anyagát és ott születik a végleges döntés. Az ösztöndíj elnyeréséhez mind a két körnek sikeresnek kell lennie.

Az elnyerhető helyek száma: 1 fő

Az ösztöndíj összege: havonta 1000 EUR (maximum 4000 EUR)

A félév alatt minimum 10 kreditnyi tantárgyat kell majd sikeresen elvégezni a Seoul National University-n. A koreai egyetemen elérhető tantárgyak listája és kreditjei megtekinthetők ITT. A tárgyakra vonatkozó információk a 11. oldaltól kezdve olvashatók, valamint különböző számozások, jelzések és a kredit/heti óraszám/labor-stúdió gyakorlat magyarázata a 11. oldalon található. A tárgyak koreai neve után ott vannak az angol nevük és a hozzájuk tartozó kredit/heti óraszám/labor-studió gyakorlat.

A pályázatra jelentkezéskor még nem jelent problémát, ha nincsen teljesen végleges listája a pályázónak az elvégezni kívánt tárgyakról, de kérjük, hogy nézzék át a becsatolt dokumentumot és győződjenek meg róla, hogy össze tudnak-e állítani egy 10 vagy inkább kicsit több kreditnyi tárgy listát (azért lenne szükség többre mert előfordulhat, hogy a választani kívánt tárgy csak koreaiul elérhető). Az eredményhirdetés után egyeztetünk a koreai egyetemmel, hogy biztosan elérhetőek-e azok a tárgyak amit kiválasztott a nyertes pályázó. A hatékony ügyintézéshez szükség lenne arra, hogy már rendelkezzen a nyertes hallgató egy tantárgylistával.

Kollégium és egyéb lakhatási módokhoz referencia ITT található (a link a mérnöki kar honlapjára irányít, mivel az egyetemnek egy nagy közös kollégiuma van; kollégiumba lehet jelentkezni, de túljelentkezés esetén előfordulhat, hogy nem tudnak helyet biztosítani).

Az egyetem guideline-ja letölthető INNEN, a FAQ-leírás (Gyakran ismételt kérdések) pedig INNEN, a dokumentumokban mindig az "exchange student"-re vonatkozó dolgokat kell figyelembe venni.

Kérünk minden jelentkezőt, jól gondolja át, hogy szakmai, pénzügyi és egyéb szempontokból is részt tudna-e venni a programban. Esetleges kiválasztás utáni visszalépés nem csak a saját, hanem a beérkező koreai diák ösztöndíját is semmissé teszi.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

  • érvényes útlevél szkennelve
  • 1 oldalas motivációs levél angolul (az INNEN letölthető sablont felhasználva és a sablonban megadott paraméterek szerint)

Sikeres pályázás esetén az ösztöndíj befejezése után készíteni kell egy 3 oldalas beszámolót angolul (sablon alapján).

Jelentkezési határidő: 2022. május 2. (hétfő) 9:00 óra

Eredményhirdetés várható időpontja: 2022. május 4. (szerda)

 

A jelentkezési dokumentumokat illetve kérdéseket Jankus Balázsnak küldjék a jankus.balazs[kukac]academy.liszt.hu e-mailre.

A levél címébe ezt írják: DUO-Korea 2022 és a „jelentkező neve”

Érdeklődni a fenti e-mail címen és a 06 30 849 5265 telefonszámon lehet.