A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Pályázati felhívás a 2020. évben Magyarországon rendezendő zongoraversenyek támogatására

2020. január 16.

Barabás Ernő zenetanár végrendeletében megbízta a Zeneakadémia Alapítványt, hogy alapítson egy díjat felesége, Veroszta Magda emlékére. Ezen díj bármilyen tudásfokon tanuló nyertes versenyző részére odaítélhető.

A Veroszta Magda-Díj elnyerésének feltételei:

  1. Egy Magyarországon működő intézmény (egyetem, főiskola, rádió, televízió, állami-városi vagy magán zeneiskola) amely országos, vagy nemzetközi zongoraversenyt szervez, a Zeneakadémia Alapítványtól igényelheti a Veroszta Magda-díjat.

  2. A díj évente egy, kivételesen max. két szólózongorára, négykezesre vagy kétzongorás versenyre igényelhető, versenyenként 1 500 Euró névértékben. Ez a keret túl nem léphető.

  3. A díjakat már a versenykiírásban is szerepeltetni kell az összeg feltüntetésével együtt.

  4. A Veroszta Magda-díjakat a zsűri ítéli oda, mégpedig korcsoportoktól függetlenül, természetesen csak az egészen kimagasló teljesítményt nyújtó versenyzőknek (az összes díj kiadása nem kötelező). A díjakat a zsűri elnöke, vagy a szervezők ill. az alapítvány képviselői adják át oklevél kíséretében a nyerteseknek, mégpedig egyenlő arányban megosztva a versenyző és az őt felkészítő tanár között. Az oklevélen a nyertes és a tanára nevét is fel kell tüntetni. Természetesen a felnőtt (diplomás) versenyzőt, versenyzőket a díj teljes összege megilleti.

 

A 2020. évi zongoraversenyre a pályázatokat 2020. február 25-ig lehet az Alapítványhoz benyújtani (postán a 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8. címre, vagy személyesen a 1064 Budapest, Vörösmarty utca 35. sz. alatt lévő alapítványi irodába)

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdések ügyében az Alapítvány titkárát, Balassa Mariannt kell megkeresni.

Telefon: 06-30/478-6103 telefonszámon.

E-mail: balassa.mariann[kukac]lisztakademia.hu, mariann[kukac]balassa.hu

 

Zeneakadémia Alapítvány