A legfontosabb osztály számomra – és a magyar zenészek százai számára – a kamarazenei osztály volt.

Solti György

Pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjára

2021. március 26.

Tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíjakra lehet pályázni a 2021/2022-es tanévre.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik országának állampolgára pályázhat. Az alapvető tájékoztatást a programról angol nyelven csatoljuk.

Az ösztöndíj a szlovákiai egyetemek és kutatói szervezetek hallgatóira, doktoranduszaira és posztdoktori hallgatóira is irányul, akik állandó lakóhellyel Szlovákiában rendelkeznek. Az ösztöndíj a tanulmányi, és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester/doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt, vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatói szervezetnél.

A pályázatok beadási határideje: 2021. április 30. 16:00 óra.

Az ösztöndíjak a 2021/2022-es tanév folyamán valósulnak meg.

Az ösztöndíjakra a www.stipendia.sk vagy a www.scholarships.sk oldalon lehet pályázni, valamint a program részletes leírása is ezeken az oldalakon található.

 

Amennyiben kérdése van a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramról, közvetlenül ezen program adminisztrátoraihoz is lehet fordulni:

  • Kristína Sallerová (kristina.sallerova[kukac]saia.sk), állandó szlovákiai lakcímmel rendelkező pályázók;
  • Ondrej Aradský (ondrej.aradsky[kukac]saia.sk), külföldi pályázók.

A következő beadási határidő 2021. október 31., ami a 2021/2022-es tanév tavaszi félévkor megvalósulandó ösztöndíjakra vonatkozik.

További információ:

A Nemzeti Ösztöndíjprogram (NÖP) egy ösztöndíjprogram, amely alapításáról a Szlovák Köztársaság kormánya döntött 557 sz. határozattal 2005. július 13-án. A NÖP folytatásáról a Szlovák Köztársaság kormánya 317 sz. határozattal döntött 2009. április 29-én. Az ösztöndíjprogramot a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma költségvetéséből finanszírozza. A Nemzeti Ösztöndíjprogram adminisztratív részeit a SAIA, n. o. biztosítja a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumával kötött szerződése alapján. A NÖP ösztöndíjasai a Szlovák Köztársaság kormányának ösztöndíjasai.