A képzés az Akadémián igen nehéz, időnként igen kemény volt: aki végigcsinálta, igazi zenészként került ki onnan.

Solti György

Weingarten ösztöndíj felhívás a 2020/2021. tanévre

2019. november 18.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jelenlegi és már végzett teljes képzős (zongorista, hegedűs, vagy énekes) hallgatói pályázhatnak a Birmingham Conservatoire, Joseph Weingarten Memorial Trust (Emlékbizottság) által biztosított Weingarten ösztöndíjra.

 

Kik pályázhatnak?

  • a Zeneakadémia teljes képzős (zongorista, hegedűs, énekes) hallgatói, akik mesterképzésük vagy osztatlan tanárképzésük utolsó évében járnak
  • a Zeneakadémia már végzett teljes képzős (zongorista, hegedűs, énekes) hallgatói, akik két évnél nem régebben diplomáztak

 

További elvárások:

  • magabiztos angol nyelvtudás
  • a jelentkező életkora nem érheti el a 27. évet a jelentkezési év januárjában

 

Az ösztöndíj időtartama:

1 szemeszter vagy egy teljes tanév

 

A pályázat beadásához szükséges:

  • kitöltött jelentkezési lap, mely letölthető ide kattintva
  • önéletrajz
  • motivációs levél

 

Jelentkezési határidő:

2019. december 17. (kedd), 12:00

 

A pályázat leadható Makai Lucánál (makai.luca[kukac]zeneakademia.hu, Ligeti Épület, Wesselényi u. 52. fszt. 014-es iroda).

A pályázatokat a Zeneakadémia bizottsága bírálja el. Az eredményhirdetés legkésőbb 2020. március elején várható. Minden jelentkezőnek részt kell venni a januárban tartott meghallgatáson. A kiválasztott hallgatóknak hanganyagot, vagy videofelvételt kell benyújtani, amit a Birmingham Conservatoire részére küld ki a Zeneakadémia.

 

Az ösztöndíjról:

Az ösztöndíj összege (10.000 GBP) fedezi a hallgató tandíját a Birmingham Conservatoire-ban, a lakhatási és megélhetési támogatást.

A biztosításról (utazási, egészség) a hallgatónak kell gondoskodni.

További információk a Birmingham Conservatoire-tól: www.bcu.ac.uk/conservatoire

 

A Joseph Weingarten Memorial Trust (Emlékbizottság):

Joseph Weingarten kiváló zongoraművész volt, aki a Zeneakadémián tanult, de végül Londonban futott be karriert. Nagy tekintélyű szólistaként a BBC The Proms elnevezésű rendezvényén, zenei fesztiválokon és kamarazenészként, főképp duóban lépett fel neves brit zenészekkel.

Joseph Weingarten kiemelkedő tanár volt, aki különböző tisztségeket töltött be a Birmingham School of Music-ban (jelenleg Birmingham Conservatoire), és a Trinity College of Music-ban, emellett pedig kiterjedt magántanítványi köre volt. Az intézményhez való kötődése miatt döntött úgy, hogy hagyatékában jelentős adománnyal támogatja a Joseph Weingarten Memorial Trust megalapítását.

A Memorial Trustot Joseph Weingarten és felesége, Lilian alapította, hogy zongora, hegedű, és ének szakos hallgatók posztgraduális képzését támogassák a Birmingham Conservatoire-ban és a Zeneakadémián.