13/2021. (VII.1.) sz. Rektori és Kancellári Utasítás

2021. július 1.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (továbbiakban: Egyetem) rektora és kancellárja, mint munkáltatói jogkör gyakorlók, a 2020/2021. tanévben elrendelt járványügyi veszélyhelyzetre, járványügyi készültségre és a mindenkor érvényben lévő kormányzati járványügyi szabályozásra tekintettel a belépés rendjét jelen utasításban (továbbiakban: Utasítás) határozzuk meg.

A 2020/2021. tanévben és hangversenyévadban irányadó, az újranyitással kapcsolatos rendelkezésekről szóló 12/2021. (VI.1.) sz. Rektori és Kancellári Utasítás 3.§ 3. pontja az alábbiak szerint módosul:

 

3. Hallgatók belépésének rendje

3.1. A belépő hallgatók jelen utasítás hatálya alatt az Egyetemre történő napi első belépésük alkalmával a 12/2021-es Rektori és Kancellári Utasítás 2. számú melléklete szerinti kérdőív szerint nyilatkozatot kötelesek tenni, vagy már megtett nyilatkozatukat – amennyiben az változást nem tartalmaz -, vagy hatósági védettségi igazolványukat és személyazonosító okmányukat bemutatni a Portaszolgálatnál. A koronavírus elleni védettség igazolása során az érintett a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél) bemutatására külön is felhívható.

3.2. A 2. számú melléklet szerinti kérdőív bármelyik kérdésére adott igen válasz, vagy 3.1. pontban leírt feltételek nem teljesítése esetén az Egyetem a hallgató belépését megtagadhatja azzal, hogy megbetegedés esetén a hallgató kizárólag hivatalos orvosi igazolás bemutatása, vagy a 3.1. pontban meghatározott feltételek igazolása után látogathatja ismételten az Egyetem épületeit.

3.3. A hallgatók a 3.1. pont szerinti nyilatkozat bármely pontját érintő változást – azaz különösen az ott leírt megbetegedést, igazoltan koronavírus-fertőzésben szenvedő beteggel vagy koronavírus-fertőzés gyanúja miatt hatósági karantén alatt álló személlyel való érintkezést, hatósági járványügyi intézkedés/korlátozás hatálya alá kerülést – köteles haladéktalanul bejelenteni az Egyetemnek.

3.4. Az Egyetem munkatársai beléptetésére vonatkozó szabályok hatályukat vesztik.

 

Záró rendelkezések

(1) A Jelen utasításban nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos kormányrendeletek és belső szabályozók rendelkezéseit, különösen a 12/2021-es Rektori és Kancellári Utasítás szabályait kell alkalmazni,

(2) Jelen utasítással a 2020/2021. tanévben és hangversenyévadban irányadó, az újranyitással kapcsolatos rendelkezésekről szóló 12/2021. (VI.11.) sz. Rektori és Kancellári Utasítás 3.§ 3. pontja, a kórussal kapcsolatos tevékenységről szóló 9/2020.(IX.11) Rektori utasítás, valamint a 6/2020. (XI.10.) Rektori és Kancellári Körlevél hatályát veszti.

 (3) Az Utasítás 2021. július 1. napján lép hatályba, és visszavonásig hatályos a mindenkori kormányzati járványügyi intézkedések egyidejű betartásával.

Budapest, 2021. július 1.

Dr. Vigh Andrea
rektor s.k.
Szentgyörgyvölgyi László Zoltán
kancellár s.k.

 

Az utasításhoz kapcsolódó mellékletek letölthetők INNEN.