Egyetemi oktatás a járványügyi készültségi helyzet alatt

2020. augusztus 29.

Tisztelt Oktatók, Hallgatók!

 

A járványügyi készültségi helyzetben elsődlegesen a jelenléti oktatási formát alkalmazza az Egyetem az alábbi eltérésekkel:

 

1.) Távolléti oktatásban, online oktatási rendben – lehetőség szerint élőben, a megfelelő interaktivitást biztosítva – kerülnek megtartásra:

a) a nagycsoportos órák (10 fő fölött),
b) a nem főtárgyas szolfézs- és zeneelmélet órák.

 

2.) A kamaraórák megtartása jelenléti oktatási formában legfeljebb 4 fő hallgató + legfeljebb 2 fő oktató részvételével engedélyezett.

 

3.) További intézkedésig jelenléti oktatási formában zajlik a következő tárgyak oktatása:

a) a Zenetudományi és a Karmester és Karvezető Tanszék csoportos főtárgy órái,
b) a Szimfonikus zenekar,
c) a Vonószenekar,
d) a Kórus, Diplomakórus, Kargyakorlat,
e) a Fúvósegyüttes, Fúvósötös, Rézfúvós ensemble,
f) a Big band.

 

Az órarendet napi beosztással terveztük, tehát sok tárgyat úgy találnak meg, hogy konkrét terembe és időpontra lett beosztva, de a mostani járvány helyzetre már eldőlt, hogy csak online lesz. Kérjük, ezért vegyék figyelembe a fentebbi tudnivalókat.

Amennyiben egy tantárgyat nem találnak, úgy lehetséges, hogy az nem indul, vagy az oktatójuk még nem véglegesítette az időpontját. Ebben a félévben például nem lesz kötelező zongora, és társhangszer tárgy. A szabadon választható órák száma is jelentősen csökken.

Kérjük, hogy esetleges pontosabb információkért forduljanak a tantárgyat oktatóhoz, konzultáljanak vele, hogy online vagy élőben kívánja-e az órát tartani.

 

Oktatási és Tanulmányi Osztály