Hibabejelentési mód a Liszt téri főépületben

5/2019. számú Műszaki és vagyongazdálkodási igazgatói Körlevél a Zeneakadémia (Liszt Ferenc tér 8.) főépület hibabejelentésének módjáról

A Műszaki Igazgatóság üzemeltetési területén állandó karbantartói állomány végzi a munkáját, feladatuk a budapesti létesítményeink folyamatos és biztonságos üzemeltetése. Munkájukat heti karbantartási terv alapján végzik, de ők avatkoznak be a váratlan hibák esetén is. Minden épületünkben takarítási ügyelet is van, akik szintén a nap folyamán érkezett jelzések alapján tudnak beavatkozni. A zongorák hangolását is heti munkaterv alapján végzik munkatársaink, akik szintén a megfelelő jelzés alapján, soron kívül tudnak reagálni a jelzésekre. Az intézkedés célja, hogy az épület használata során észlelt üzemeltetési hibákat és a rendeltetésszerű használatot vagy az oktatást befolyásoló hiányosságokat a lehető legrövidebb időn belül észleljük, és azokat elhárítsuk. Fontos, hogy a fenti bejelentéseket csoportosítsuk, hogy azok a feladattal megbízott operatív személyzethez eljutva azonnali beavatkozást tegyenek lehetővé, valamint a külső vállalkozók által végzett tevékenységeket annak valós teljesítménye alapján értékeljük, ezzel segítve a Műszaki Igazgatóság munkáját.

2019. április 1-től az alábbi új e-mail címekre várjuk az észrevételeket és hibajelzéseket:

  • takaritas[kukac]zeneakademia.hu címre a takarítással kapcsolatos észrevételeket kérjük bejelenteni.
  • karbantartas[kukac]zeneakademia.hu címre az üzemeltetéssel összefüggő bejelentéseket várjuk.
  • zongora[kukac]zeneakademia.hu címre a hangolással és a hangszerekkel kapcsolatos jelzéseket, elsősorban hibajelzéseket várjuk.

Ezen túlmenősen fontos, hogy a leadott hibajelzések azonosíthatóak legyenek, így szükséges megjelölni a hiba helyét (teremszám, emelet, női/férfi mosdó stb.), és a hibajelenséget röviden ismertetni.

Példa: ha a mosdóban folyik a szappanadagoló, akkor, az karbantartási hiba, ha kiürült, akkor, az takarítási hiba.

A Műszaki Igazgatóság eredményes munkájának kulcsa, hogy az épület használói a gondos gazda szemével is végezzék hivatásukat, és jelezzék észrevételeiket. A közös gondolkodás és odafigyelés eredménye lehet, hogy még hosszú évekig teljes szépségében megőrizzük legfontosabb épületünket.

 

Budapest, 2019. február 28.

 

Papp Gábor
műszaki igazgató