Megvannak a Bank of China 2023/2024-es ösztöndíjának nyertesei

2023. június 8.

A Zeneakadémia hangszeres és énekes előadó-művészeti növendékei jelentkezhettek a juttatásra, íme a tíz sikeres pályázó.

A kiemelkedően tehetséges magyar és külföldi hallgatók részére tanulmányi előmenetelük elősegítése céljából hirdette meg a pályázatot a Bank of China, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a nyertesek alább olvashatók:

Balogh ÁdámMagyarországMA II. klasszikus zongora
Balogh MariannaMagyarországOT II. népi citera-koboz-tekerő – népi ének
Chen LeKínaMA I. klasszikus gordon
Forgó BoglárkaMagyarországBA III. klasszikus cselló
Majzik ZsuzsannaMagyarországMA I. klasszikus klarinét
Mórocz Virág MagyarországMA I. oratórium- és dalének
Oláh KálmánMagyarországTMA I. jazzszaxofon
Szokolay ÁdámMagyarországMA II. klasszikus zongora
Szöllősy Vágó PannaMagyarországMA II. klasszikus hárfa
Trepashka, MaryiaFehéroroszországBA II. klasszikus hegedű

 

Az ösztöndíjra bármely hallgató pályázhatott, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hangszeres és énekes előadó-művészeti szakok valamelyikén BA, MA, TMA vagy osztatlan képzésben vesz részt, vagy a Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe jár és a 2022/2023-as tanévben aktív hallgató. Az ösztöndíj az alábbi célokra fordítható: tandíj, megélhetési költség, hangszer vagy hangszertok vásárlás, illetve bármilyen olyan költség, amelyik az egyetemi tanulmányokkal összefüggésben felmerülhet. A 2023/24-es tanévre szóló ösztöndíj mértéke fejenként 600 000 Ft.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Körének képviselői előszűrésnek vetették alá a beérkezett pályázatokat, és 20 szólista hallgatót ajánlottak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre és a Bank of China képviselőiből álló Ösztöndíjbizottság figyelmébe.

Ez a grémium választotta ki a 10 hallgatót, aki ösztöndíjban részesül, ők az általuk megadott e-mail-címen is értesítést kapnak.

Ha a Bank of China ösztöndíjgálát szervez, a nyerteseknek lehetőség szerint fel kell lépniük rajta, illetve a 2023/2024-es tanév végén kötelesek angol nyelvű írásbeli beszámolót benyújtani a Zeneakadémia Nemzetközi és Intézményfejlesztési Osztálya felé az ösztöndíj felhasználásáról.