Szimfonikus zenekari lehetőség a diplomakoncerthez

Kedves Diákok!

 

Ignácz Kristóf vagyok a Szolnoki Szimfonikusok nemzetközi referense. Be szeretnék mutatni nektek egy lehetőséget, ami nagyban megkönnyítheti és magasabb szintre emelheti a diploma koncerteteket és az arra való felkészülést.

Vannak diákok, akik össze tudnak szervezni egy alkami kis szimfonikus együttest (nem teljes zenekart) ami főleg barátokból és osztálytársakból áll. A szervezés sok időt és energiát vehet el és gyakran hiányzik az együttesből a művészeti harmónia. A próbák és a szervezési feladatok miatt nagy nyomás nehezedik a végzős diákra, aki így többnyire nem tud teljes odaadással a saját játékára (előadására) koncentrálni.   

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar örömmel venné le ezt a terhet a végzős diákokról és nyújtana minőségi felkészülést illetve diploma koncertet.  A diploma koncerteken elhangzó művek nagytöbbsége zenekarunk általános repertoárjának a része. A diák igényei alapján díjmentesen készítünk árajánlatot. A díj mértéke függ a repertoártól, a zenekar összetételétől és más faktoroktól, ezért minden felkérésre egyedi árkalkulációt készítünk.

Az elmúlt években számos sikeres diploma koncerten közreműködtünk végzős diákokkal például: Liu Song, Mester Ádám, Oroszi-Morigaki Shizuka stb.. Legutóbb Nagy Dóra oboista diploma koncertjén léptünk fel Dienes Gábor tanár úr nagy megelégedésére. Zenekarunk több neves karmesterrel dolgozik együtt. Vezető karmesterünk Izaki Maszahiro, karmestereink: Cser Ádám (Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója, 2017 Maestro Solti Fernecsik díjasa) Dobszay Péter (2017 Maestro Solti közönség díjasa). A diákok akár választhatnak is a karmesterek közül, rendelkezésre állásuktól függően.

Ugyancsak fontos kiemelni, hogy a zenekarral való közös fellépésen kívül a végzős diák kaphat ajánlatot további koncertre vagy akár ajánlatot állandó zenekari pozíció betöltésére is.

Köszönöm a figyelmet és várjuk a megkeresést akár a Facebook oldalunkon akár személyes e-mailben: kristof.ignacz[kukac]gmail.com