Tájékoztató diplomakoncertek és diplomavizsgák felvételeinek feltöltéséről

2020. április 28.

Kedves Hallgatónk!

 

A 35/2020. (04.17.) sz. Szenátusi határozat II. rész (5) bekezdése a) alpontja szerint a TVSZ 57. § (2) és (3) bekezdés szerinti diplomahangverseny megvalósulhat a hallgató által az Egyetem épületén kívül, a hallgató által biztosított hang- és képrögzítő eszközzel készített videófelvétel (a továbbiakban: Felvétel) elektronikus úton történő benyújtásával. A fenti szenátusi határozat további szabályai alapján az osztatlan tanárképzés diplomavizsgái is ilyen Felvétel benyújtásával valósulhatnak meg.

 

I. Felvételek hossza és feltöltése

A BA hallgató feltölthető diplomakoncertjének időtartama: maximum 20 perc.

Az MA hallgató feltölthető diplomakoncertjének időtartama: minimum 30 perc, maximum: 40 perc.

Az osztatlan tanárképzésben résztvevő hallgatók diplomavizsgájának időtartama: maximum 30 perc.

 

A Felvételeket a távoktatás céljából a minden hallgatónak létrehozott Microsoft Office 365 fiók OneDrive alkalmazásába kell feltölteni, és azt a saját tanszéki csoportjával megosztania (az ide való regisztrációról április elején küldtünk levelet). Vagyis kizárólag a saját tanulmányi_azonosítójukból álló @student.lfze.hu végű címen létrehozott fiókba feltöltött és megosztott Felvételek kerülnek elfogadásra.

Az Office 365 OneDrive videómegosztás használatával kapcsolatos technikai információk elérhetőek az interneten megosztott Útmutatóban. A feltöltésre kerülő Felvételnek 35/2020. (04.17.) sz. Szenátusi határozat értelmében olyannak kell lennie, hogy abból a hallgató személyazonossága a felvétel teljes hossza alatt hitelt érdemlően megállapítható legyen. A vizsgára bocsátásra és bírálatra emellett az a Felvétel alkalmas, amely megfelel az Útmutatóban szereplő technikai követelményeknek.

Az elkészített megosztást minden esetben kérjük a feltöltő hallgató által visszaellenőrizni. A megosztásokat a vizsgaidőszak végéig, azaz 2020. június 6. napjáig szükséges fenntartani azzal, hogy a megosztásokat a feltöltés után megváltoztatni nem lehet.

A Felvétel előírt feltételeknek való megfelelését az Egyetem jogosult ellenőrizni. A vizsgára bocsátásra és bírálatra alkalmas Felvétel műszaki-technikai minősége az értékelést nem befolyásolja.

Kérjük a hallgatókat, hogy a felvételek elkészítése során is szíveskedjenek a járványügyi előírásokat betartani, figyelemmel arra is, hogy ez mindenkinek a saját személyes felelőssége.

A felvételkészítéssel kapcsolatos konzultációra az oktatastechnika[kukac]zeneakademia.hu címen van lehetőség. A felvételek feltöltésével kapcsolatban további technikai segítséget az itsupport.zarovizsga[kukac]zeneakademia.hu email-címen, vagy munkanapokon 9.00-17.00 óra között az (1) 462-4606 telefonszámon kérhet.

 

II. Határidők

A feltöltésre a BA, az MA hallgatók és az osztatlan tanárképzésben résztvevő hallgatók esetében egyaránt 2020. április 29. napján 00.00 órától 2020. május 30. napján 24.00 óráig van lehetőség.