Vonósnégyes próbajátékot tart a Kamarazene Tanszék

2022. november 6.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszéke vonósnégyes próbajátékot hirdet, 2022. december 5-én 10 és 13 óra között a Zeneakadémia főépület I. előadótermében.

 

Kiknek szól a felhívás?

Olyan hegedűs, mélyhegedűs és gordonkás hallgatók önálló jelentkezését várjuk, akik hosszabb távon gondolkodnak a kvartettjátékban, még nem találták meg a megfelelő partnereket, és szeretnének visszajelzést, útmutatást kapni tapasztalt kvartettjátékosoktól.

A próbajáték a Kodály Vonósnégyes együttműködésével zajlik. A próbajátékanyagot a Kodály Vonósnégyes tagjaival játsszák el a jelentkezők, majd rövid műhelymunka következik. A meghallgatáson zsűriként vesznek részt a Kamarazene Tanszék oktatói, valamint a Kodály Vonósnégyes azon tagja, aki éppen nem játszik.

 

A próbajáték anyaga:

1. hegedű:
Mozart: B-dúr vonósnégyes, KV 458 („Jagd”) – 1. tétel, expozíció

2. hegedű:
Mendelssohn: D-dúr vonósnégyes, op. 44 – 3. tétel, 1–78. ütemig

Mélyhegedű:
Dvořák: F dúr vonósnégyes, op. 96 – 1. tétel, 7. próbajelig

Gordonka:
Dvořák: F-dúr vonósnégyes, op. 96 – 2. tétel, 4. próbajelig

 

A próbajáték után lehetőség nyílik személyes konzultációra. A legkiválóbban szereplő hallgatók számára a Kamarazene Tanszék tanáraiból, valamint a Kodály Vonósnégyes tagjaiból álló zsűri javaslatot tesz a vonósnégyes(ek) összeállítására, munkatervére, ezt követően a kvartett mentorálást és koncertlehetőségeket kaphat a Zeneakadémiától 2023. december 31-ig.

 

Jelentkezés:

Forintos Eszter tanszéki ügyintézőnél: forintos.eszter[kukac]zeneakademia.hu

Jelentkezési határidő: 2022. november 28. hétfő

A jelentkezéshez nem szükséges dokumentumokat csatolni.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Fülei Balázs
a Kamarazene Tanszék vezetője