Azok az én barátaim, akik az Ideált keresik meg; e téren, drága barátom, „felismerjük" és mindig fel fogjuk ismerni egymást.

Liszt Mihalovich Ödönnek

Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázat a 2019/2020. tanévre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a 2019/2020. tanévre is meghirdeti az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjpályázatot, mely a Zeneakadémián az alábbi kategóriákban pályázható meg:

  1. a középiskolásokat célzó "Tehetséggel fel!" kategória,
  2. doktoranduszi, doktorjelölti kategória, valamint
  3. Bolyai+ fiatal oktatói-kutatói kategória.

 

1. "Tehetséggel fel!" kategória (ÚNKP-19-5)

A "Tehetséggel fel!" Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj célja a középiskolai tanulmányaikat sikeresen befejező, a középiskolai tudományos vagy művészeti tanulmányi versenyen eredményesen teljesítő, a Zeneakadémiára alapképzésre, osztatlan mesterképzésre jelentkező, a 2019/2020. tanévben elsőéves tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. Célja továbbá a megkezdett felsőoktatási tanulmányok mellett a tanulmányi kötelezettségen túlmutató kutatói tevékenység támogatása, amelynek eredménye szakirodalmi összefoglaló tanulmány készítése, egyéb releváns tudományos, műszaki vagy művészi alkotás.

Az elnyerhető támogatás összege: 50.000,- Ft/hó/fő. Az ösztöndíjas időszak hossza 5 vagy 10 hónap.

A pályázatról további információk, valamint a pályázat benyújtásához szükséges dokumentációk ezen a linken találhatók.

 

2. Doktoranduszi, doktorjelölti kategória (ÚNKP-19-3)

A Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj célja a kiemelkedő tudományos és művészi eredményeket felmutató, a Zeneakadémián doktori képzésben részt vevő hallgatók és doktorjelöltek kutatási és alkotótevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása, amelynek eredménye magas színvonalú, figyelemre méltó publikáció, egyéb releváns tudományos vagy művészi alkotás, valamint a doktori disszertáció (PhD, DLA) megfelelő megalapozása.

Az elnyerhető támogatás összege: doktorhallgatók esetén 100.000 Ft/hó/fő, doktorjelöltek esetén 300.000 Ft/hó/fő. Az ösztöndíjas időszak hossza 5 vagy 10 hónap.

A pályázatról további információk, valamint a pályázat benyújtásához szükséges dokumentációk ezen a linken találhatók.

 

3. Bolyai+ fiatal oktatói-kutatói kategória (ÚNKP-19-4)

A Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj célja a kiemelkedő tudományos és művészi kutatási eredményeket felmutató, a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíjában részesülő oktatók, kutatók támogatása, amelynek eredménye a kutatási tervben vállaltak Zeneakadémián belüli hasznosítása, a kutatói utánpótlást elősegítő témavezetői tevékenység ellátása, tevékeny részvétel a Zeneakadémia tudományos iskolájának építésében, továbbá a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjai és a Zeneakadémia közötti tudományos együttműködés elősegítése.

A Bolyai+ kategóriában pályázhat a zenetudomány vagy zeneművészet területén, illetve egyéb releváns tudományterületen kiemelkedő teljesítményt nyújtó, az MTA nyílt pályázatán Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat elnyert vagy 2019. évi nyílt pályázatára pályázó, és várhatóan 2019. szeptember 1. és 2020. június 30. között Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretében ösztöndíjas jogviszonyban álló oktatók és kutatók, akiknek oktatói, kutatói munkavégzésre irányuló jogviszonya vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonya létesül legkésőbb 2019. szeptember 1. napjáig a Zeneakadémiával a 2019. szeptember 1. és 2020. június 30. közötti időszakra.

Az elnyerhető támogatás összege: 200.000,- Ft/hó/fő. Az ösztöndíjas időszak hossza 5 vagy 10 hónap.

A pályázatról további információk, valamint a pályázat benyújtásához szükséges dokumentációk ezen a linken találhatók.

 

Pályázatok benyújtása:

A pályázati kiírásokban meghatározott feltételek szerint összeállított pályázatokat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre lehet benyújtani postán (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.) vagy személyesen a Zeneakadémia Doktori Titkárságán.

 

Pályázati határidők (postabélyegző vagy személyes beadás határideje):

  • Doktoranduszi, doktorjelölti és Bolyai+ fiatal oktatói-kutatói kategóriák: 2019. június 6. (csütörtök)
  • "Tehetséggel fel!" kategória: 2019. június 20. (csütörtök)

 

Kapcsolat:

A Zeneakadémia intézményi ÚNKP-ügyintézője Kőrösi Márta titkársági munkatárs. Elérhetőségei:

  • Doktori Iskola titkárság, LFZE Főépület (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), I. em. IV. szoba; ügyfélfogadási idő: K-Cs: 10.00-16.00, P: 10.00-13.00
  • Telefon: 06-1-462-4641
  • E-mail: korosi [dot] marta [at] zeneakademia [dot] hu