Tájékoztató a 2019/2020. tanévben meghirdetésre kerülő nyelvtanfolyamokról

2019. szeptember 6.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (a továbbiakban: Egyetem) nyelvi képzéseit alapvetően a hallgatók igényeihez kívánja igazítani, így a tanfolyamokra kizárólag az Egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló érdeklődők jelentkezését tudja elfogadni. A nyelvtanfolyamok időbeosztásában az Egyetem lehetőségei szerint alkalmazkodni kíván azokhoz is, akik egyetemi tanulmányaik mellett dolgoznak, vagy egyéb rendszeres elfoglaltságuk van, így az egyes nyelvtanfolyamokra jelentkezők közvetlenül az adott nyelvtanárral egyeztetik a pontos órarendet.

Nyelvi szintfelmérőnkkel mindenkinek segítséget nyújtunk ahhoz, hogy felmérje nyelvtudását és a kapott eredménynek megfelelő tanfolyamra jelentkezzen. A szintfelmérés a jelentkező, az oktató és az oktatásszervező számára egyaránt garantálja, hogy egységes nyelvtudású  csoport jöjjön létre, melynek tagjai hatékonyan dolgozhatnak a kitűzött célok elérésén.

 

Oktatóink:

Tapasztalt, módszertanilag messzemenőkig felkészült tanárok, akik mindent megtesznek azért, hogy a nyelvtanulást érdekessé, a vizsgára való felkészülést hatékonnyá tegyék.

Amennyiben a jelentkezéshez további információra van szüksége, érdeklődhet közvetlenül a nyelvtanárnál:

Angol nyelv:

  Nagy Nóra
  - e-mail:nagynora95[kukac]gmail.com
  - telefon: 06-30/503-3218

Német nyelv:

  Lippe Angelika
  - e-mail: alippe1961[kukac]gmail.com
  - telefon: 06-30/654-2787

  Nagy Nóra
  - e-mail:nagynora95[kukac]gmail.com
  - telefon: 06-30/503-3218

Olasz nyelv:

  Tarnay Annamária
  - e-mail: atarnay[kukac]hotmail.com
  - telefon: 06-30/4952693

 

Tanfolyamok:

1. ANGOL

Kezdő (A1 szint):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Kezdő (A2 szint):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Középhaladó (B1):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Középfokú (B2):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Felsőfokú (C1):heti 1x2 óraheti 2x2 óra

2. NÉMET

Kezdő (A1 szint):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Kezdő (A2 szint):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Középhaladó (B1):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Középfokú (B2):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Felsőfokú (C1):heti 1x2 óraheti 2x2 óra

3. OLASZ

Kezdő (A1 szint):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Kezdő (A2 szint):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Középhaladó (B1):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Középfokú (B2):heti 1x2 óraheti 2x2 óra
Felsőfokú (C1):heti 1x2 óraheti 2x2 óra

 

Mindhárom nyelvből a kezdő tanfolyamok célja, tananyaga: egy tanév alatt heti 1x2 órában is eljutni a következő (B1) szintig, a tananyagot a hallgatók igényeihez igazítva.

Mindhárom nyelvből a középhaladó tanfolyamok célja, tananyaga: egy tanév alatt heti 1x2 órában is eljutni a következő (B2), nyelvvizsgára felkészítő szintig, a tananyagot a hallgatók igényeihez igazítva.

Mindhárom nyelvből a középfokú vizsgafelkészítő tanfolyamok célja, tananyaga: A tanfolyam az általános középfokú komplex nyelvvizsgára készít fel a vizsgákon elvárt feladattípusok begyakoroltatásával, a megfelelő nyelvi ismeretek felelevenítésével, áttekintésével. A résztvevők elsajátítják és begyakorolják az írásbeli (nyelvismeret, olvasáskészség, íráskészség), valamint a szóbeli (beszédkészség, közvetítési készség, beszédértés) vizsgán előforduló feladattípusokat.

Angol nyelvből a felsőfokú tanfolyamok célja, tananyaga: igény szerint B2+ és C1 szintű általános nyelv vagy (a jelentkezők főtárgyához igazodó) zenei szakmai nyelvvel kiegészített általános nyelvi képzés. Igény esetén felkészítés C1 szintű nyelvvizsgára.

Az Egyetem fenti valamennyi nyelvtanfolyama a felnőttképzési törvény hatályán kívül megvalósított tanfolyami képzés 8-15 fő/csoport létszámmal.

 

A tanfolyamok helyszíne(i):

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Budapest, Ligeti György épület, Wesselényi u. 52.

 

Tanfolyami óraidőpontok:

  • angol: kedd, szerda 8–20 között,
  • német kedd, csütörtök 11.30–17.30 között (LA) és/vagy kedd, szerda 8–20 között (NN),
  • olasz hétfő, csütörtök 10–20 között, előzetesen egyeztetett heti fix időpontokban 

A tanfolyamok időtartama: a szorgalmi időszakban 10 hét, illetve az őszi/tavaszi szünet és az állami ünnepek vagy a tanár esetleges betegsége miatt elmaradt órák pótlásáig a heti megadott óraszámmal.

  • heti 1 X 2 óra esetén 20 tanóra, 10 hét
  • heti 2 X 2 óra esetén 40 tanóra, 10 hét

 

Jelentkezési határidő:

valamennyi képzés esetén 2020. február 3. hétfő éjfél

A tanfolyamhoz a félév során bármikor lehet csatlakozni, az egész féléves díj befizetésével.

 

A tanfolyamok díja:

heti 1 x 2 óra esetén 20 tanóra, 10 hét – 1.500,- Ft/tanóra (90 perc), összesen 30.000,- Ft (ÁFA-val együtt), amely egy összegben fizetendő a jelentkezést követően

heti 2 x 2 óra esetén 40 tanóra, 10 hét – 1.500,- Ft/tanóra (90 perc), összesen 60.000,- Ft (ÁFA-val együtt), amely egy összegben fizetendő a jelentkezést követően

 

A jelentkezés módja:

Jelentkezni a megadott jelentkezési határidőig lehet a jelentkezési lap pontos kitöltésével és a renko.roberta[kukac]zeneakademia.hu e-mail címre történő megküldésével lehetséges. A jelentkezési lap elérhető ide kattintva.

 

Jelentkezéskor: Ÿ

  • a jelentkezési lap kitöltésével Ön nyelvtanulási szándékát jelzi, beiratkozása a tanfolyamdíj befizetésével válik véglegessé, mely átutalással lehetséges,
  • a tanfolyam díjának befizetését csak abban az esetben kérjük jelentkezőinktől, ha összegyűlt az induláshoz szükséges létszám,
  • minden esetben e-mail útján értesítjük a jelentkezőket arról, hogy befizethetik a tandíjat,
  • a tanfolyami részvétel lemondására a tanfolyam első napjáig van lehetőség.

A tanfolyamok csak megfelelő számú jelentkező (minimum 8 fő) esetén indulnak. A tanfolyamok indulásával kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk.

A tanfolyamon csak a befizetést igazoló hallgatók vehetnek részt.

 

Figyelem!

A képzésen való részvétel jelentkező által történő, a tanfolyam első napját követő lemondása esetén a befizetett összeg bánatpénznek minősül, így azt nem áll módunkban visszafizetni. 

A képzésről való bárminemű kimaradás vagy a részvétel akadályoztatása esetén, a befizetett tanfolyami képzési díjat, vagy annak adott órákra eső részét nem áll módunkban visszatéríteni. 

Amennyiben bármely tanfolyami képzés az Egyetem által kerül lemondásra (pl. nem elégséges számú jelentkezés, vagy egyéb ok miatt) a befizetett képzési díjat 100%-ban visszautaljuk.

A képzési díjat átutalással történő fizetés esetén a következő bankszámlára kérjük utalni:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, 10032000-01426768-00000000 (MÁK).

A befizetésnél a közlemény rovatba kérjük a NYELVTANFOLYAM szót és a JELENTKEZŐ NEVÉT beírni.

 

Zenetudományi Tanszék
Idegen Nyelvi Tanszéki Csoport

Címkék