Tájékoztató a nyelvvizsga nélküli diplomák kiadásáról

2020. április 21.

Kedves jelenlegi/volt Hallgatónk!

 

A Magyar Közlöny 71. számában megjelent, a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és a hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet 6. §-a értelmében valamennyi hallgató/volt hallgató mentesül az előírt nyelvvizsga kötelezettség teljesítése alól, aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesz, vagy tett, de az oklevél megszerzésének feltételéül előírt nyelvvizsgát nem tette le.

A nyelvvizsga kötelezettség alóli mentesség érvényes valamennyi volt főiskolai és egyetemi képzésre, a felsőoktatási szakképzésre, az alapképzésre, a mesterképzésre és az osztatlan képzésre is. A mentesség akkor is érvényes, amennyiben az adott képzésen esetleg több nyelvvizsga megléte volt az előírás, vagy felsőfokú, illetve szakmai nyelvvizsga volt előírva az oklevél megszerzésének feltételéül. A rendelkezés a doktori képzésekre és felsőfokú szakképzésekre nem vonatkozik.

Az oklevél kiállításhoz előzetes adategyeztetés szükséges, mivel az oklevél közokirat, ezért az csak az aktuális hivatalos adatokkal kerülhet kiállításra. Az adategyeztetés érdekében kérjük jelenlegi/volt hallgatónkat, hogy az ide kattintva elérhető adategyeztető űrlap kitöltésével, és annak a diploma[kukac]zeneakademia.hu e-mail címre történő megküldésével jelezzék Egyetemünk felé hivatalosan is diploma igényüket.   

Kérdés esetén kérjük, forduljanak bizalommal kollégáinkhoz az diploma[kukac]zeneakademia.hu elérhetőségen. 

Az oklevél formanyomtatványok megérkezését és az adategyeztetést követően intézményünk haladéktalanul megkezdi és folyamatosan végzi az oklevelek nyomtatását. Az elkészült oklevél átvételének lehetőségéről (a veszélyhelyzet alatt vagy a veszélyhelyzet megszűnését követően személyesen vagy postai úton) e-mailben értesítjük az érintetteket.

Az Oktatási és Tanulmányi Osztály munkatársait a nagyszámú közokirat elkészítési feladata a napi munkafolyamat mellett terheli, így kérjük az érintett hallgatók türelmét és megértését az ügyintézés tekintetében.

A nyelvvizsga-követelmény teljesítése nélküli oklevelek kiállításához kapcsolódó adatkezelési tájékozató ide kattintva elérhető.