A Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola 20. jubileumi hangversenye

2015. április 28. 18.00-21.00

A Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola 20. jubileumi hangversenye A Zeneakadémia saját szervezésű programja


XX. századi magyar szerzők kórusművei, reneszánsz és barokk táncok furulyaegyüttesek előadásában, szóló hangszeres darabok

-;-Közreműködnek: a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola kórusai, furulyaegyüttesei és a szülőkből, tanárokból, öregdiákokból álló kórus és zenekar.

Vezényel: Blazsek Andrea

Az 1991-ben, Gere György énektanár-igazgató irányításával alapított intézmény életében a kezdetektől fogva jelentős szerepet töltött be a művészeti nevelés. A kodályi elv, a mindennapos éneklés gyakorlata az iskolában valóság. A gyerekek négy kórus munkájában vehetnek részt, és az énekórákon furulyázni is megtanulnak. A szülők kezdeményezésére és segítségével jött létre az első jótékonysági hangverseny 1995-ben, melyen hangszeres művészszülők, valamint az iskola kórusa léptek föl. Ettől fogva másfél évtizeden át minden esztendő kiemelkedő zenei ünnepévé vált ez a koncert, melynek a Zeneakadémia nagyterme adott otthont. A sorozatot az épület felújítása szakította meg. Az elmúlt években a Szent István Bazilikában kerültek megrendezésre a hangversenyek, melyek zenei védnökei Szokolay Sándor zeneszerző és Sapszon Ferenc karnagy voltak. Most ismét megtapasztalhatja az iskola apraja és nagyja, valamint a közönség, hogy milyen érzés egyetlen hatalmas harmónia részesévé válni, amikor százhatvan gyerek énekel együtt negyven muzsikus kíséretével a zene szentélyében, a felújított Zeneakadémián.

Jegyár:

1 200, 1 600, 2 000, 2 500 Ft