Művészmenedzsment workshop

2019. október 4. 13.00-18.00

Előadóterem

Művészmenedzsment workshop A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Se velük, se nélkülük – művészmenedzserek: kik vagyunk és mit csinálunk?

Szükségem van-e menedzserre? Mi jellemzi a jó menedzsert? Hogyan választják ki a menedzserek az általuk képviselt művészt? Hogyan léphetek kapcsolatba velük? Hogyan alakíthatok ki sikeres kapcsolatot a menedzseremmel? Mit várjak tőlük? Hogyan fejlődött a menedzser szerepköre az évek során?

Ez a kétnapos workshop egyrészt olyan zenét tanuló és zenész fiataloknak szól, akik egy nap előadói pályára szeretnének lépni, másrészt azoknak, akik egy nap maguk is menedzserként szeretnének dolgozni. A műhelymunka során egy interaktív közegben vitatjuk meg, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek a jó menedzserré váláshoz, illetve milyen karrier előrelépés érhető el a munkájuk által, az adminisztrációtól kezdve a jó stratégia kialakításáig. Beszélünk majd a menedzser és művész közötti dinamikáról, és hogy hogyan lehet ebből a legjobbat kihozni. Megvizsgálunk különböző karrier utakat, és hogy hogyan navigálhatunk ezek között. Külön figyelmet szentelünk majd a repertoár tervezésnek, rövid, közép és hosszútávon is. A tehetség és technikai tudás mellett, készségek és tulajdonságok szélesebb spektrumával is fogunk foglalkozni, ami elengedhetetlen egy előadó számára a dinamikus karrierhez.

Jelentkezési határidő: szeptember 30.

A workshopon résztvevők 1 kredit értékben tantárgyat is felvehetnek a Neptunban S_SES-1 kóddal.

 

A workshop előadója:

Gaetan Le Divelec a világ egyik vezető művészügynökség, az Askonas Holt igazgatója, ahol 1999 óta dolgozik karmesterekkel és szólistákkal. A francia Nantes-ban született, 1986 óta Londonban él. 1991-ben diplomázott a Royal Academy of Music hallgatójaként, majd 6 hónapot töltött Kanadában, a Banff Centre for Arts-ban. Ezután Londonban szabadúszó oboistaként dolgozott. 2004 és 2007 között a Leicester International Music Festival igazgatója és kurátora, 2014 és 2017 között az Artist Managers’ Association igazgatója volt. A szövetség 2017-es Párizsban megrendezett éves konferenciáján Le Divelec elnökölt. Jelenleg a Young Classical Artist Trust kurátora. Az évek során számos intézményeben (Royal Academy of Music, Birkbeck College, University of Leicester, Haute Ecole de Musique de Lausanne, Leeds International Piano Competition) adott elő, és vezetett szemináriumokat. 2011-ben ARAM (Associate of the Royal Academy of Music) díjjal jutalmazták zenei területen végzett tevékenységéért.

 

A workshop részletes programja és az online jelentkezés ide kattintva érhető el.