2018. június 13. 15.00-16.30

Előadóterem

A „The Nightingales” Fülöp-szigeteki duó bemutató előadása A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Ma. Bianca Camille Lopez (szoprán)
Ma. Rhina Palma-Cruz (szoprán)

A Nightnigales duó Ma. Bianca Camille Lopez és Ma. Rhina Palma-Cruz gyönyörű hangjait egyesíti mellyel lenyűgözték a Fülöp szigetek és más országok közönségét. Egyedi előadás módjuk és széles repertoárjukban megférnek egymás mellett az áriák, a Broadway-i klasszikusok, népdalok és még a klasszikus jazz művek is. Mindezt egy teljesen egyedi éneklési stílusban a „bel canto” avagy „gyönyörű hang” –ban adják elő.

A művésznők mind tagjai voltak az ország első számú és világhírű társulatának a „The Philipine Madrigal Singers”-nek. Legújabb előadás sorozatuk során elbűvölték hangjukkal a közönséget Kínában, Kanadában, az Egyesült Államokban, Afrikában, és Európában.

A duó célja hogy népszerűbbé tegyék a klasszikus zenét a fiatalok számára továbbá, hogy segítsenek a kórusoknak és énekeseknek a szakmai fejlődésben a világ minden országában.  Ennek keretében a „the Nightingales” aktívan vesz részt különböző workshop-okban melyek nyitottak mind egyszerű zenekedvelők és fiatal énekesek számára is.

Ma. Bianca Camille Lopez

Szoprán

A művésznő a University of the Philippines College of Music-on végzett Prof.  Cecilia Valeña alatt. Tagja volt 2007 és 2015 között a világhírű Philippine Madrigal Singers-nek.

Az ismertebb szerepei: Dvorak Ruszalka-jában a főszereplő 2014-ben; Paz-t alakította Ryan Cayabyab Spoliarium-jában 2015-ben; Maria Claria-t játszotta Felipe De Leon: Noli Me Tangere-jében. A legújabb szerepe Prof. Chino Toledo „Hoy Bata” világ premierjében volt 2016 júniusában, Tokióban. 

2015-ben lett tagja a Nightingales formációnak.

Ma. Rhina Palma-Cruz

Szoprán

2003-ban végzett a Centro Escolar University-n Manilálban. 2004-ben csatlakozott a világhírű Philippine Madrigal Singers-hez és hosszú időn át együtt koncertezett a társulattal. 2008-ban távozott az együttestől, de továbbra is fellépett magán rendezvényeken illetve elkezdett tanítani, mint ének tanár és kórus karnagy.

A Nightingales formációhoz 2016-ban csatlakozott.

Jegyár:

Az előadásra a belépés díjtalan a terem befogadóképességének határáig.