A Doktori Iskola vizsgáztatási rendje a járványügyi veszélyhelyzet alatt

2020. május 12.

A Zeneakadémia Szenátusának 39/2020. (05.13.) sz. határozata szabályozza a Doktori Iskola vizsgáztatásának rendjét a veszélyhelyzet ideje alatt.

A legfontosabb tudnivalók:

  • A doktori komplex vizsgákra, valamint védési és fokozatszerzési eljárásokra vonatkozó bejelentkezési és leadási határidők a veszélyhelyzet ideje alatt nyugszanak, azaz a határidők számítása megszakad a veszélyhelyzet elrendelésének napjával, majd annak megszűnése után folytatódik.
  • A műhelyvita és a doktori szigorlat videókonferencia útján vagy a veszélyhelyzet megszűnése után, az eredeti körülmények között valósulhat meg. A műhelyviták esetén a disszertációtervezet és fejezet leadási határidejét a tényleges vizsga időpontjához képest állapítjuk meg. A végzős évfolyamok doktoranduszainak a műhelyvitát legkésőbb 2020. augusztus 31-ig teljesíteniük kell.
  • A DLA védések a járványhelyzet megszűnése után, az eredeti körülmények között teljesíthetők. A PhD védések vagy videókonferencia keretében, vagy pedig a veszélyhelyzet megszűnése után, az eredeti körülmények között teljesíthetők.
  • A komplex vizsgákat a 2020. szeptember 1-20. közötti időszakban, az esetleges pótvizsgákat a szeptember 21-30. közötti időszakban szervezzük meg.
  • A rendes körülmények között nyilvános vizsgák videókonferencia formájában is nyilvánosak, de a részvételi szándékot előzetesen jelezni kell a Doktori Iskola titkársága részére.

 

A szenátusi határozat teljes szövege innen letölthető.