Legyen közismert a gospel stílus Magyarországon is!

2019. január 30.

Tégláson már hagyománnyá vált, hogy Szabó Balázs gospelzenész évente kétszer koncertet ad a „Rendhagyó osztályfőnöki óra és iskolakoncert” című sorozat szervezésében. Legutóbb 2018 őszén járt a Hajdú-Bihar megyei településen.

Szabó Balázs a II. Rákóczi Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak tartott bemutatót a Városi Mozi termében, hangversenyét két felvonásban az alsó-, majd a felső tagozatos növendékek hallgathatták meg. A muzsikus missziójának fő célja, hogy a gospel stílus itthon is elismert és szeretett műfajjá váljon.

A zenei repertoárt az ” Ébredj fel és láss” című dallal indította. A műsorszámok közötti időt gondolataival gazdagította, beavatta közönségét a dalok születésének részleteibe, beszélt a nehézségekről és az „áldásokról”.  Szabó Balázs szerint az ember lételeme az álmodozás, és az álmok megvalósítása. Tény, hogy az út küzdelmes, rögös, de ettől csak még értékesebbé válik a cél.

A koncert utolsó zeneszámaként felcsendülő „Te vagy a jel” című művet a gyermekek egy emberként tapsolva és énekelve kísérték végig. Az iskola reméli, hogy mihamarabb részese lehet ismét annak az emelkedett és magasztos hangulatnak, amelyet a hangverseny adott.

(A beszámoló Petőházi Gabriella leírása alapján készült.)