A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Belsőépítészeti kialakítás

Wesselényi utcai új oktatási épület

A meglévő és az új szerkezet szervesen kapcsolódik egymáshoz. A régi épület utcai frontja valamint a fő szerkezeti rendszere megmarad. Az udvari üvegtető alatt kialakuló, belső, kétszintes tér, meghatározó pontja az új egyetemi épületnek. Ez a terület a közösségi élet, a büfé, a társalgó és találkozóhely egyszerre. Az oktatási, gyakorlótermek belsőépítészeti tervezésnek alapját, az akusztikai értékek maximális figyelembevétele adja. A fenti cél mellett, az anyagok és eszközök kiválasztásánál a használhatóság és a tartósság elve vezetett.
 
Az épület architektúrájának tekintélyét tiszteletben tartva, az egyes helyiség-csoportok között a modern skandináv építészet letisztult formáinak alkalmazásával teremthető összhang a mai kor követelményeinek megfelelően. Az előbbi célok teljesülése mellett a tervezési folyamat során a takarékossági és költséghatékonysági, fenntarthatósági elvek érvényesültek.
 
Az akusztikailag igényes helyiségek, a hangstúdió, a hangszeres oktatótermek és a gyakorlótermek burkolatai szigorúan, az akusztikai előírásnak megfelelően készülnek.
 
A földszinti közösségi térbe nagyméretű faszínű ülőbútor elemeket telepítünk. Itt az asztalok színes decorit-tal burkoltak, a lapszerkezet alatt elektromos csatlakozás, teszi lehetővé vezeték nélküli hálózatot használók laptop használatát.
 
A nagy belmagasságú irodai terekbe, indirekt – direkt fénycsővilágítás kerül beépítésre. Az álmennyezetes helységekben, energiatakarékos, beépített lámpatesteket terveztünk. A zsibongó földszinti részén, az üvegtetőről függesztett lámpatestek valamint a bordákra szerelt színes spot lámpák adják az általános világítást.
 
A hangstúdió – kamaraterem világítási rendszere a mindenkori funkcióhoz állítható (zenekari próba, videofelvétel, előadások). A stúdió fémvázas szerkezetére bárhova szerelhető fényvető.
 
Minden szinten, meghatározott helyre „kitűző", és zárható vitrines táblák kerülnek. A közlekedő folyosókra nagyméretű, szitázott, színes zeneszerzői portrék grafikái kerülnek. A zsibongóba, valamint a kijelölt helyeken LCD monitorokat helyezünk ki, melyek folyamatosan változó információknak adnak helyet.