Épületgépészet, épületvillamosság

Az alkalmazott épületgépészeti- és épületvillamossági rendszerek tervezése során törekedtek a korszerű, költséghatékonyan, ugyanakkor környezettudatosan üzemeltethető megoldások alkalmazására.
 
A Nagy- és Kisterem, valamint a Kupolaterem, a hangszerraktárak a stúdiók és egyes alagsori helyiségek teljes (páratartalom szabályozással ellátott) klímatizálást kapnak. A többi funkcionális helyiségben a hangszerek állagvédelmének- és a megfelelő komfortérzethez szükséges korszerű hűtési- és fűtési rendszereket alkalmaznak, szükség esetén helyi légnedvesítéssel. Valamennyi gépészeti rendszer esetében törekednek a veszteségek minimalizálására, az energiahatékonyságra. Ennek érdekében a légtechnikai rendszereket nagy hatásfokú hőcserélőkkel látják el, a szükséges hőenergiát nagy hatásfokú, környezetbarát kazánokkal biztosítják. A nagyszámú vizesblokk ellátásához korszerű használati melegvíz (HMV) hálózatot építenek ki. Környezetvédelmi megfontolásokból lehetőség szerint gondoskodunk az épület környezetében keletkező ún. szürkevíz (tetőről összegyűjtött csapadékvíz) felhasználásáról, mely a WC blokkok öblítéséhez használható fel.
 
Az épület villamos energia ellátása és a hálózat tervezése során energiatakarékos, menedzselhető megoldásokat alkalmaznak. Biztonsági okokból megvalósítják az épület kétirányú, független betáplálását, a korszerű villamos biztonsági rendszereket. A speciális technológiák számára gondoskodnak a megfelelő zavar- és túlfeszültség-védelem biztosításáról.
 
Az épületben korszerű vagyonvédelmi, IT, CCTV és CATV gyengeáramú rendszerek létesülnek.
 
Az épületgépészeti rendszerek kialakítása során is törekszenek a költséghatékony üzemeltetés feltételeinek teljesülésére. Az épületfelügyeleti funkciók nagy része a korszerű IKT technológiának köszönhetően a Wesselényi utcai épülettel együttesen, bármely épületfelügyeleti központból nyomon követhetők.