A technika a lélekből szülessen meg, ne a mechanikából.

Liszt Lina Ramannak

Zeneszerzés felvételi előkészítő indul február 6-án

2020. január 30.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi előkészítőt indít az alkotóművészet és muzikológia – zeneszerzés (BA), valamint az alkotóművészet és muzikológia – alkalmazott zeneszerzés (BA) képzésre jelentkezőknek.

Az Európában terjedő új koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében Magyarország Kormánya 2020. március 11-én a 40/2020. (III. 11.) kormányrendelettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet rendelt el.

Az ezen alapuló 3. számú Rektori és Kancellári utasítás 1. pontja szerint 2020. március 11-én 24 órától visszavonásig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem minden épületében a felsőfokú oktatás és a gyakorlás szünetel, a hallgatókra és az oktatókra vonatkozóan épületlátogatási tilalmat rendeltünk el.

A fentiek értelmében a zeneszerzés felvételi előkészítő elmarad.

 

A felvételi előkészítő tematikája a jelentkezők felkészültségéhez igazodik; heti rendszerességgel, vagy csak konzultációként is látogatható. Az előkészítő résztvevői az intézmény honlapján található felvételi követelményben szereplő darabok, stílustanulmányok megírásához kapnak szakmai vezetést. Az előkészítőn való részvétel természetesen NEM FELTÉTELE A FELVÉTELINEK, de hasznos segítség lehet azok számára, akik jelentkezésük előtt nem folytattak rendszeres középszintű tanulmányokat zeneszerzésből.

Az előkészítőn zajló műhelymunka a klasszikus összhangzattan, formatan és zenetörténet alapvető ismeretére épít, e tárgykörökben való alapismeretek megszerzésére tehát NEM alkalmas.

 

A képzés díja:

3.000 Ft/alkalom. A díjfizetés a szemeszter folyamán két időpontban lehetséges, először 3 alkalmat, másodszor (ha a jelentkező a folytatás mellett dönt) a szemeszter folyamán látogatni kívánt összes további alkalmat lehet befizetni. Az előkészítő a szemeszter szorgalmi időszakában látogatható. A befizetett, de igénybe nem vett alkalmak díját az egyetem nem téríti vissza.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

 

Az előkészítő időpontja:

2020. február 6-tól csütörtökönként, 15.30 és 17.00 között.

 

Helyszín:

Zeneakadémia, Ligeti épület (Wesselényi utca 52.), -114-es terem

 

Az előkészítőre jelentkezni lehet személyesen a Tanulmányi Osztályon Németh Barbara tanulmányi előadónál (Ligeti épület, földszint 010. iroda), vagy e-mailben a nemeth.barbara[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen. A jelentkezési díjat az Egyetem 10032000-01426768-00000000 számlájára utalással egyenlíthetik ki, a közleményben a hallgató neve és a „felvételi előkészítő díja” megnevezés szerepeljen. Az előkészítő a díj rendezése után vehető igénybe.