A két magyar nem csak játszotta a zenét, ők maguk voltak a zene – minden idegszálukban – egészen az ujjuk hegyéig.

Adelheid von Schorn Reményiről és Lisztről

Zeneszerzés felvételi előkészítő indul szeptember 17-én

2020. szeptember 17.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felvételi előkészítőt indít az alkotóművészet és muzikológia – zeneszerzés (BA), valamint az alkotóművészet és muzikológia – alkalmazott zeneszerzés (BA) képzésre jelentkezőknek.

A felvételi előkészítő tematikája a jelentkezők felkészültségéhez igazodik; heti rendszerességgel, vagy néhány alkalomból álló konzultációként is látogatható. Az előkészítő résztvevői az intézmény honlapján található felvételi követelményben szereplő darabok, stílustanulmányok megírásához kapnak szakmai vezetést. Az előkészítőn való részvétel természetesen NEM FELTÉTELE A FELVÉTELINEK, de hasznos segítség lehet azok számára, akik jelentkezésük előtt nem folytattak rendszeres középszintű tanulmányokat zeneszerzésből.

Az előkészítőn zajló műhelymunka a klasszikus összhangzattan, formatan és zenetörténet alapvető ismeretére épít, e tárgykörökben tehát alapismeretek megszerzésére NEM alkalmas.

 

A KÉPZÉS DÍJA:

3.000 Ft/alkalom. A díjfizetés a szemeszter folyamán két időpontban lehetséges, először 3 alkalmat, másodszor (ha a jelentkező a folytatás mellett dönt) a szemeszter folyamán látogatni kívánt összes további alkalmat lehet befizetni. Az előkészítő a szemeszter szorgalmi időszakában látogatható. A befizetett, de igénybe nem vett alkalmak díját az egyetem nem téríti vissza.

A jelentkezési lap ide kattintva letölthető.

 

AZ ELŐKÉSZÍTŐ IDŐPONTJA:

2020. szeptember 17-től csütörtökönként, 15.30 és 17.00 között.

A járványügyi helyzetre való tekintettel online, videókonferencia keretében.

Az előkészítőre jelentkezni Németh Barbara tanulmányi előadónál lehet e-mailben, a nemeth.barbara[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen. A jelentkezési díjat az Egyetem 10032000-01426768-00000000 számlájára utalással egyenlíthetik ki, a közleményben a hallgató neve és a „felvételi előkészítő díja” megnevezés szerepeljen. Az előkészítő a díj rendezése után vehető igénybe.