3/2020. sz. (III.11.) Rektori és Kancellári utasítás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem működésének korlátozásáról

2020. március 11.

Az Európában terjedő új koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében Magyarország Kormánya 2020. március 11-én a 40/2020. (III. 11.) kormányrendelettel az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet rendelt el.

A Kormány fenti rendelete figyelembevételével az Egyetem vezetősége az alábbi intézkedéseket hozta:

  1. 2020. március 11-én 24 órától visszavonásig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem minden épületében a felsőfokú oktatás és a gyakorlás szünetel, a hallgatókra és az oktatókra vonatkozóan épületlátogatási tilalmat rendelünk el.
  2. Az első pontban szereplő tilalom a köznevelési intézményre (Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium) nem vonatkozik.
  3. A fentieken túl, a működés korlátozásával összefüggően zárva tart a Központi Könyvtár, a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont, a Kodály Zoltán Emlékmúzeum, a Kecskeméti Kodály Intézet, valamint a Bartók Béla Kollégium.
  4. A Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium hangszerészképző szakján tanulók tanórái 2020. március 13-tól – további intézkedésig - a Ligeti György oktatási épület (W52) 018-as tantermében lesznek megtartva.
  5. A külső helyszínen folytatott gyakorlati tevékenységek (hospitálás, gyakorlati tanítás) szintén szünetelnek.
  6. A kormányrendelet értelmében 2020. március 12-től a Zeneakadémia koncertjei további intézkedésig elmaradnak.

Kérjük tisztelt oktatóinkat és hallgatóinkat, hogy az egyetemi híradásokat, iránymutatásokat megadott elérhetőségeiken, az Egyetem honlapján és a Neptun rendszeren keresztül folyamatosan kísérjék figyelemmel!

 

Budapest, 2020. március 11.

 

Dr. Vigh Andrea
rektor
Szentgyörgyvölgyi László Zoltán
kancellár

 

        

Címkék