A Bard College (USA) meghallgatása fiatal zenészek részére

2010. szeptember 10.

Bard College Conservatory of Music

Annandale-on-Hudson, New York

 

Meghallgatások Budapesten

 

A meghallgatások időpontja: 2010 október 5., Kedd, 12:00-től

A meghallgatások helyszíne: Nádor Terem, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.

 

Az amerikai  Bard College Conservatory of Music évek óta együttműködő partnere a Zeneakadémiának. A Bard College tanterve arra épül, hogy a legjobb zenészeknek széleskörű tudással kell rendelkeznie a zenén kívül eső területeken is. A Bard College hisz benne, hogy az ambíciókkal teli fiatal zenészeket az intenzív zenei képzés és a szabadművészeti oktatás által felkínált széles és színes szellemi tér kombinációja szolgálja a legteljesebben.

 

A Bard egyedülálló programjában résztvevő minden diák két diplomát szerez az itt eltöltött öt év alatt: egy Bachelor of Music diplomát a konzervatóriumban, és egy Bachelor of Arts diplomát a Bard College diákjaiként. A Szabadművészetek és tudományok mindennapi gyakorlatának előnyeit világszínvonalú zenei-képzéssel ötvöztük integrált, undergraduate programunkban.

 

A Bard Konzervatórium páratlan zenei lehetőségeket kínál diákjainak, íme néhány említésre méltó részlet:

  • · A tanári karban a Guarneri, Emerson, Shanghai és Orion Vonósnégyesek, az American Brass Quintet, a Metropolitan Opera Orchestra és a New York Philharmonic tagjai mellett olyan világhírű szólisták is megtalálhatók, mint Peter Serkin és Dawn Upshaw.
  • · A házi Concerto Verseny nyertes diákjai az American Symphony Orchestra bérletes sorozatában két koncerten játszanak a zenekar szólistáiként.
  • · A diákoknak lehetősége van akár tanáraikkal is együtt koncertezni kamarazenei koncertsorozatok részeként.
  • · Az egyetem zenekari koncertjei a New York Times kritikusainak elismerését is kivívták.
  • · A diákok minden évben jelen vannak többek között a Tanglewood Music Center, Aspen Music Festival and School, Pacific Music Festival, és  Castleton zenekari fesztiválokon, valamint a Yellow Barn, Kneisel Hall és Pianofest kamarazene illetve szóló zongora fesztiválokon.

 

A Bard Konzervatórium integrált programja olyan fiatal zenészeknek készült, akik professzionális előadói karrierre törekszenek.

 

Kiket keresünk: elsősorban középiskolában idén végzős zenészeket, de szívesen fogadjuk átjelentkezést fontolgató diákok jelentkezését is.

 

Kérem vegyék figyelembe: a Bard programja undergraduate (első diplomájuk megszerzése előtt álló) diákoknak szól, Master of Music diplomát a Bard kizárólag ének és karvezetés szakon kínál, amikről további információ itt található: http://www.bard.edu/conservatory/programs/

 

Különösen keressük a következő hangszereket: hegedű, brácsa, cselló, bőgő, klarinét, oboa és zongora. Ütőhangszeres tanszakunk jövő ősszel indul, így oda is várjuk a jelentkezőket. (Mivel a hangszerek szállítása a Nádor Terembe problémát jelenthet, így egy alternatív időpont és helyszín megszervezése lehetséges.)

 

A meghallgatások menetrendje és repertoárja: A meghallgatások személyenként kb. 10-15 percesek lesznek, és két részből állnak: először a meghallgatásra kerül sor, majd Dr. Robert Martin, a konzervatórium alapító igazgatója beszélget röviden a jelentkezőkkel. (Tolmács elérhető lesz a helyszínen)

A meghallgatásra legalább egy gyorsabb, technikásabb és egy lassú tételt készítsenek elő. A darabok megválasztása teljesen nyitott, de kérjük, hogy vizsgalapot hozzanak magukkal.

 

A meghallgatásokat DVD-re rögzítjük, amit az amerikai felvételik alatt a tanári karnak is levetítünk. A jelentkezésre meghívott diákoknak lehetősége lesz elkészíteni saját DVD-jüket a tavaszi felvételik előtt, de ez nem feltétel.

 

Kérdéseivel kérem, keresse Nagy Dávid Ádámot a bardhungary [at] gmail [dot] com email címen. Sürgős esetben az alábbi telefonszámon: +1 845 233 0434, Október 3. és 7. Között pedig: +36 70 42 43 428.

 

A meghallgatáson való részvétel természetesen ingyenes, jelentkezni a jelentkezési űrlap mail-en történő elküldésével lehet.

 

A meghallgatásokra október 5-én 12:00-től este hatig kerül sor. Meghallgatása pontos időpontját legkésőbb október 4-én reggel e-mailben küldjük el. Ha az október 5-i időpont nem felelne meg, de egy 4-i vagy 6-i időpont igen, kérem, jelezze ezt minden egyéb extra kéréssel együtt a jelentkezési űrlapon.