A Duo Musiciens Libres újabb sikere

2015. április 7.

Razvaljajeva Anasztázia és Környei Miklós hárfa-gitár duója ezúttal a szlovéniai 7. "Svirél" Nemzetközi Zenei Versenyen és Fesztiválon kapott arany minősítést és különdíjat.

Az immár hetedik alkalommal megrendezett VII. Svirél Nemzetközi Zenei Versenyen és Fesztivál dobrovói kastélyban megrendezett kamarazenei kategóriájában a lehetséges legmagasabb pontszámmal végzett az élen a Duo Musiciens Libres, s az arany minősítő diploma mellett meghívást kaptak a 2015/16-os koncertszezonra a Ljubjanai Fesztiválra.
 


Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész duója 2011-ben alakult, és az eredeti hárfa-gitár darabok felkutatása mellett saját átiratokat is készít. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, a Zenekadémia tehetséggondozó programjának ösztöndíjasai voltak, 2011-ben és 2014-ben Junior Prima Díjban részesültek és jelenleg Fischer Annie ösztöndíjasok. Aktívan koncerteznek mind szóló, mind kamarazenészként, a legközelebb április 28-án a Solti Teremben fellépő Musiciens Libres együttes tagjaiként is. 2014-ben második díjat nyertek a madridi IV. Spanyol Nemzetközi Hárfás Kamaraversenyen és harmadik díjat a IV. „Suoni D'Arpa” Nemzetközi Kamaraversenyen Brioscóban. A duó felkészülését olyan kiváló muzsikusok segítik, mint Eötvös József, Fülei Balázs, Füzesséry Zoltán, Szilvágyi Sándor és Vigh Andrea professzorok. A művészekről további információ – köztük szlovéniai útjuk videós összefoglalója – közösségi oldalukról érhető el.
 

Címkék