A Határtalan Zene koncertsorozat újabb állomásai

2012. június 20.

Májusban és júniusban is folytatódott a Határtalan Zene elnevezésű koncertprojekt, melynek keretén belül újabb hat tehetséges külföldi hallgatónk mutatkozhatott be Nyíregyházán a Vikár Sándor Zeneiskola koncerttermében. A fiatal zenészek európai klasszikus művek mellett saját hazájuk zenészeinek műveit is megszólaltatták.

 

A május 25-i koncerten Daniel Bruggeman Fulbright ösztöndíjas hallgatónk amerikai szerzők műveit és Bartók Béla 15 magyar parasztdal című művét játszotta. Inoue Naoko egy japán művet és Beethoven D-dúr szonátáját adta elő, zongorán kísérte Noma Riho. A különleges műsor hatalmas sikert aratott és a közönség a koncert utáni fogadáson nagy érdeklődéssel hallgatta a résztvevők magyarországi élményeit és zenei tapasztalatait.

 

ű

 

 

A koncertsorozat nyár előtti első felének záró koncertjére június 15-én került sor, ahol Sugii Yuki zongorista európai klasszikus művekből és egy japán népdalfeldolgozásból álló szólóprogramját hallhatta először a közönség, ezután következett Mukeda Narihito, aki egy japán táncdalfeldolgozást és európai klasszikus műveket adott elő zongorán, közreműködött Komori Yuri klarinétos. A fiatal művészek odaadó és őszinte előadása ismét lenyűgözte a nyíregyházi közönséget, akik közül sokan személyesen is megköszönték a kivételes élményt a hallgatóinknak.

 

 

 

 

 

A koncertsorozat célja a magas szintű zenei élményen túl a nemzetközi zeneművészek integrációja és zenei kultúrájának bemutatása Magyarországon.

 

A koncertek az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, KMOP 4.2.1/A_1-2008-0002. számon, „Liszt Ferenc Zeneakadémiája, az európai felsőfokú zenei oktatás megújuló központja Budapesten” című program keretében jöttek létre.