A Kelemen Kvartett újabb sikere

2011. szeptember 28.

A Kelemen Kvartett újabb sikere

 

          A Kelemen Vonósnégyes, melynek tagjai Egyetemünk két docense és két hallgatója: Kelemen Barnabás, Homoki Gábor, Kokas Katalin, Kokas Dóra, a júliusi Melbourni Nemzetközi Versenyen elért sikerei után megosztott első helyezést ért el az 56.000 dollár összdíjazású  4. Pekingi Nemzetközi Zenei Versenyen.

          A megosztott első helyet a Zaide Kvartettel kapták, melynek tagjai Charlotte Juillard, Pauline Fritsch (hegedű), Sarah Chenaf (brácsa), Juliette Salmona (cselló). Második helyezést nem adtak ki. Harmadik a spanyol Quiroga Vonósnégyes lett, továbbá a legígéretesebb kínai kvartettnek a Simply Vonósnégyes bizonyult.

          A díjat a kvartett-versenyek egyik legválogatottabb zsűrije ítélte oda, akik olyan vonósnégyesek tagjai, mint pl: Borodin, Vermeer, Alban Berg, Via Nova, Shanghai, Sibelius, Cherubini, Artis.

          A Kelemen Kvartett mindössze két éve alakult, eddigi sikereik elismeréseként felkéréseket kaptak többek között a londoni Wigmore Hall-ba, a Berlini Filharmóniába s a Cork-i Fesztiválra valamint Kína s Ausztrália rangos kamaratermeibe.