A Liszt Ferenc nyomában vetélkedő 2. budapesti fordulója

2011. augusztus 28.

Liszt Ferenc nyomában 

2. budapesti forduló

 


A Zöldgömb Sport Klub a Liszt Ferenc-emlékévhez kapcsolódva háromfordulós kulturális vetélkedőt rendez Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Liszt Ferenc Emlékmúzeuma és Kutatóközpontja valamint a Liszt Ferenc Társaság szakmai támogatásával.

 

A második forduló 2011. október 01-én, szombaton 11.00 órától kerül megrendezésre!


A játék menete: az előzetesen regisztrált résztvevők – miután a címükre kiküldött, bővített feladatlapot (a jelen fordulóban megemlékezünk a 130 éve született Bartók Béláról is). helyesen kitöltve visszaküldték - a verseny napján a Budapest, V.ker. Vörösmarty téren, a szobornál kézhez kapott térkép és feladatlap segítségével felkeresnek néhány olyan helyszínt, ahol a zeneszerző megfordult, majd a kitöltött feladatlapokat a rendezőknek a Bartók Béla Emlékházban (Budapest, II.ker Csalán utca 29.) leadják.

 

Itt 14.00 órától kerül majd sor a sorsolásra, melyen a játékosok – több más, értékes ajándék mellett - két darab belépőjegyet nyerhetnek a Nemzeti Filharmonikusok és énekes szólisták előadásában 2011. október 22-én a Liszt Világnap alkalmából a Szent István Bazilikában tartandó Liszt Ferenc Krisztus- oratóriuma című előadásra.

 

A játékra 2011. szeptember 25-ig lehet előzetesen regisztrálni, ehhez az alábbi kérdésre adott helyes választ kell elküldeni névvel, e-mail címmel és az életkor megjelölésével a zoldgomb [at] zoldgomb [dot] hu e-mail címre:

Az alábbiakban felsorolt személyek közül ki volt Liszt Ferenc lányának, Cosimának a második férje?

A. Richard Strauss                  B. Richard Wagner                 C. Richard Baradlay


A játékra 12 éves kortól 99 éves korig kezdődően bárki jelentkezhet!