A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzést hirdet

2019. április 12.

A tanfolyamra iskolai ének-zene tanárok, alsó tagozaton ének-zenét tanítók, szolfézs- és zeneelmélet-tanárok, valamint iskolai kórusokat vezető karnagyok jelentkezhetnek.

A továbbképzés az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, a „Mindennapos Éneklés” program keretében valósul meg. Tekintettel arra, hogy a továbbképzésen bemutatjuk a Zeneakadémia fejlesztésében elkészült új digitális applikációkat, a „Kodály HUB” digitális tudásközpontot és a „Megérint a zene” applikációt, elsősorban olyan tanárok jelentkezését várjuk, akik rendelkeznek legalább alapszintű digitális kompetenciákkal is. A résztvevők a szombat délelőtti és vasárnap délutáni modulokhoz hozzanak magukkal laptopot és/vagy tabletet!

 

A tanfolyam címe:

„Kodály módszer" a Kodály koncepció alapján – hagyomány és megújulás
(30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzési program, alapítási engedélyszám: 9-66/2018.)

 

A tanfolyam ideje: 

2019. május 10. (péntek), 9.00–13.00 ill.14:00-17:00 között
2019. május 11. (szombat) 9:00-13:00 ill.14:00-17:00 között
2019. május 12. (vasárnap) 9:00-13:00 ill.14:00-17:00 között

 

A tanfolyam helye:

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Ligeti György Épület, 1077 Budapest, Wesselényi utca 52.

 

Oktatók:

Szakmai vezető: Dr. Nemes László Norbert, a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója

Tanfolyamon tanító tanárok: Barabás Edina, Farkasházi Dávid, Fehér Anikó, Igó Lenke, Nemes László Norbert, Rápli Györgyi

 

A továbbképzés célja:

A továbbképzés célja, hogy magas szintű elméleti és gyakorlati képzést nyújtson.

A résztvevő ismerje meg a Kodály Zoltán nevével fémjelzett zenepedagógiai gyakorlat alapelveit, filozófiai hátterét. Váljon képessé ezen gyakorlat újszerű alkalmazására, mely igazodik korunk lehetőségeihez és kihívásaihoz. 

 

A képzéshez kapcsolódó beszámoló követelményrendszere:

A továbbképzés anyagához kapcsolódó tanári portfólió készítése saját iskolai tanítási gyakorlatához kapcsolódóan (pedagógiai repertoár, kreatív módszerek alkalmazása, az új digitális technikák használata az órai gyakorlatban), melynek terjedelme max. 5 oldal.

A portfólió beadásának határideje: a kurzus befejezését követő 2 héten belül.

Az értékelés szempontjai: a portfólió tükrözze a továbbképzés során megismert, elsajátított új, kreatív gyakorlatok, módszerek alkalmazását, valamint a kodályi elvek megvalósulását.

Amennyiben a résztvevő valamelyik részfeladatot nem teljesíti, a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány nem adható ki.

A tanúsítvány megszerzésének további feltétele a továbbképzés 90%-án való részvétel. (A 30 tanítási órából legfeljebb 3 tanítási órát – azaz 2 óra 15 percet – lehet hiányozni.)

 

Jelentkezés:

A részvétel ingyenes, étkezést biztosítunk.

A továbbképzés maximális létszáma: 35 fő

A vidékről érkező résztvevők számára 3 csillagos szállodai szobákban biztosítjuk az elhelyezést

A jelentkezés határideje: 2019. április 29.

A jelentkezési lap letölthető itt.

Az aláírt jelentkezési lapot 2019. április 29-ig kérjük elküldeni elektronikus úton, szkennelve a director.kodalyinstitute[kukac]zeneakademia.hu e-mail címre Sebestyén Theodóra főszervezőnek. Postai úton nem fogadunk el jelentkezést!