Az a feladatunk, hogy valódi tehetségeket formáljunk, akikben megvan a mesterré váláshoz szükséges képesség, s ne foglalkozzunk a tehetségtelen középszerrel.

Liszt Giovanni Sgambatinak

A Magyar Rektori Konferencia tagozatvezetője lett a Zeneakadémia rektora

2022. július 1.

Dr. Vigh Andreát a testület állami intézményeket összefogó tagozatának elnökévé választották, és delegálták a grémium elnökségébe is.

Tisztújítást tartott a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Plénuma, közleményük szerint ennek értelmében július elsejétől az MRK elnöke ismét Borhy László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora, az alelnöki tisztségekre Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora kapott megbízást.

Az MRK Állami Tagozata elnökének Dr. Vigh Andreát, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorát, Magánintézményi Tagozata pedig Szabó Péter Ottót, a Kodolányi János Egyetem rektorát választotta meg elnökéül és delegálta az elnökségbe.

Fotó: Zeneakadémia / Felvégi Andrea
 
 

A Modellváltó Tagozat Kovács Leventét, az Óbudai Egyetem rektorát, az Egyházi Tagozat Enghy Sándort, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az MRK elnökségébe.

A megválasztott tisztségviselők mandátuma 2022. július 1-jétől kezdődően két évre szól.