A Magyar Zeneszerzők Egyesülete és a Vántus István Társaság felhívása zeneszerző versenyre

2011. május 26.

A MAGYAR ZENESZERZŐK EGYESÜLETE és a VÁNTUS ISTVÁN TÁRSASÁG

ZENESZERZŐI VERSENYE 2011.

                                              

 

Az Egyesület és a Társaság zeneszerzői versenyt hirdet azon magyarországi és határon túli magyar zeneszerzők részére, akik 2011. december 31-ig még nem töltik be 35. életévüket.

 

A versenyre új, vagy eddig nyilvánosságra nem hozott, maximálisan 10 perc időtartamú kamara- és vokális darabokkal, valamint gyermek- női- és vegyes kari művekkel lehet benevezni. A kamaraművek előadói létszáma a 6 főt nem haladhatja meg; az együttes az alábbi hangszerekből állhat össze: zongora, hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, tuba, gitár, hárfa, ütőhangszerek (ez utóbbi hangszercsoport ügyében kérjük, Siklósi Gábor tanszakvezető művésztanárral szíveskedjenek konzultálni, tel.: 62-544–605). A kórusművek legfeljebb 8 szólamúak lehetnek, s az általánosan elfogadott létszámhatár érvényes.

Egy alkotó legfeljebb két művel – egy vokális valamint egy hangszeres alkotással – nevezhet be. A pályázat nem jeligés.

 

A beküldött műveket háromtagú – a Vántus István Társaság és a Magyar Zeneszerzők Egyesülete által felkért zeneszerzőkből álló – zsűri bírálja el.

Döntésük alapján az Egyesület és a Társaság egy 100.000 Ft-os I., egy 80.000 Ft-os  II. és egy 50.000 Ft-os III. díjat ad ki.

Ezeken kívül – külső támogatók révén – további különdíj(ak) kiadására is sor kerülhet.

 

A művek beküldési határideje: 2011. szeptember 1.


A partitúrákat 3 példányban várjuk; a díjazott darabokhoz teljes előadási anyagot (másolt szólamokat) is kérünk. A pályaművek a következő címre küldendők be: Vántus István Társaság, 6726 Szeged, Temesvári körút 42.

A zsűri 2011. szeptember 15-ig választja ki a döntőbe – egyben a verseny díjkiosztó gálaestjére – kerülő alkotásokat. Erről valamennyi résztvevő szerző írásbeli értesítést kap. A zsűri a művek meghallgatása után dönt a verseny díjairól. A hangversenyen jelenlévők közönségdíj odaítéléséről is szavazhatnak.

A döntőbe került művek előadása, ill. a közreműködők kiválasztása terén a szervezők számítanak a szerzők intenzív együttműködésére; örömmel fogadjuk, ha a szerzők saját maguk gondoskodnak a döntőben elhangzó művük előadásáról!

 

 

A döntőt és díjkiosztó gálahangversenyt 2011. november 17-én, csütörtökön, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay-termében, a Vántus István Kortárszenei Napok keretében rendezzük meg.

 

 

 

 

             Hollós Máté                                                                                 Kocsár Miklós

                elnök                                                                                     tiszteletbeli elnök

Magyar Zeneszerzők Egyesülete                                                         Vántus István Társaság