A Wiener Sängerknaben bemutató próbát tart a Zeneakadémián

2016. február 5.

 

Időpont:

2016. február 20. szombat, 15.00-16.30

 

Helyszín:

Zeneakadémia, Kupola terem
(1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.)

 

A kurzus kizárólag a Zeneakadémia karmester-karvezetés, ének-zene és egyházzene-kóruskarnagy szakos hallgatói számára nyitott.

Jelentkezni Belicza Júliánál lehet a belicza.julia[kukac]zeneakademia.hu e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2016. február 17.

 

A kórus február 21-én 17 órakor koncertet is tart 'Bella Italia' címmel a Zeneakadémia Nagytermében, melyre jegyek ide kattintva vásárolhatók!

 

 

A tíz és tizennégy év közötti, jellegzetes matrózruhás fiúkból álló Wiener Sängerknaben fogalom az európai zenei életben. A világ egyik legrégebben alapított kórusáról van szó, amelyet 1498-ban hozott létre I. Miksa német-római császár, hogy birodalmi kápolnájában többszólamú énekekkel tegye ünnepivé a liturgiát. Az évszázadok alatt a zenetörténet számos nagysága kapcsolatban állt a kórussal, például Gluck, Salieri, Mozart, Schubert és Bruckner, de a szigorú szabályairól és munkarendjéről ismert, mintegy százfős együttes adta évtizedeken át a bécsi Staatsoper számára A varázsfuvola három fiúját is. Erős hagyományai révén a kórus ma már ugyanúgy hozzátartozik az egykori császárváros kultúrájához, mint Mozart, Beethoven és Schubert, valamint a bécsi újévi koncertek vagy a filharmonikusok. A Wiener Sängerknaben iránti óriási érdeklődés miatt négy csoportba osztva járják a világot, hetekig turnézva egy-egy földrészen, összesen háromszáz koncerten, nagyjából félmilliós hallgatóság előtt.

Címkék